Gin & Tonic & Passing Trains

Internationellt, Ny scenkonst
Premiär: 
2009-09-07

Medverkande
Ramesh Meyyappan

Produktion
Ramesh Meyyappan

Spelas t.o.m: 2009-09-26

Ramesh Meyyapan, som medverkade i Tyst Teaters Odyssén, turnerar med sitt prisade gästspel från Spike Theatre i Liverpool. Av luft skapar han en hel värld av fiktiva objekt omkring sig – en totalföreställning med skådespelaren som brinnande motor och kreativt centrum. Med mim, clowneri och storytelling gestaltar och driver Ramesh denna ordlösa kavalkad av uttryck framåt, ackompanjerad av nyanserad musik och ljussättning. Föreställningen riktar sig till både hörande och döv publik.

Med inspiration hämtad från Dickens novell The Signalman tar Ramesh med oss på en komiskt laddad skräckresa in i en fuktig och trång signalstation där den till en början entusiastiske nyanställde banvakten blir mer och mer uttråkad. Banvakten är fången i sitt monotona arbete och sina tankar, ensam med det konstanta ljudet av tågmuller och signalklockor. Han tar till flaskan. Snart visar det sig att han är allt annat än ensam, när diverse spöken och andar kommer på olustiga besök – eller är de ett förebådande om hans eget öde?

 

BETYG & KOMMENTARER

 

TOPPEN + + + + + 
Jag tycker det är jätte bra teatern Jag ge 10/10 betyg och han spela bra sätt som jag kan förstå och spännade ni måste kolla det . ' Niklas Månsson
av: Niklas Månsson
 
Utan Ord + + + + 
Har just kommit tillbaka från föreställningen här i Härnösand. Det var en mycket givande timme av teater utan ord. Ibland kan jag tycka att det är så vilsamt att inte ha det talande ordet utan bara ett kroppsligt gestaltande. Vilket det var här. Många känslor och ett otroligt skickligt berättande. Se den!
av: Helena Lindh

Recension i P1:s Kulturnytt:
LÄS

Spelplan

=Scenpasserbjudande

UPP