Riksteaterns produktioner våren 2018

Här ser du vilka Riksteaterproduktioner som turnerar våren 2018.

Är du Riksteaterförening och ska arrangera någon/några av produktionerna nedan: Marknadsföringsmaterial såsom annonsunderlag, foldertexter och högupplösta bilder hittar du i höst på scenkonstportalen.se på respektive produktions sida.

Har du frågor eller vill ha mer information om kommande produktioner? Du kanske vill nå en ny målgrupp eller behöver tips på vad som passar just din scen? Kontakta din distriktsansvariga.

Är du scenkonstintresserad och vill vara med och påverka repertoaren på din ort, bli medlem i den Riksteaterförening som ligger närmast dig.

VÅREN 2018

2 solon av Alma Söderberg 
Allt du måste veta om pop 
Bläck eller Blod 
De redan frälsta

Det gemensamma projektet
Allmänmänskliga frågeställningar om reproduktion, familjebildning och sexualitet blir centrala i Det gemensamma projektet av koreografen Carl Olof Berg. Detta gestaltas finstämt av dansarna Dan Daw och Sindri Runudde. Verket är en bearbetning av The Manchild Research som presenteras inom ramen för projektet exChange Moçambique och framfördes på Dansens Hus 2015.

Eldfesten
Vårvinterns stora utomhusfestival är tillbaka med eldar, världsartister och fyrverkerier! Eldfesten eller Chaharshanbeh Soori, som den heter på persiska, är en del av det iranska, afghanska, kurdiska och tadzjikiska nyåret. Festen lockade över 55 000 i publik 2016. Precis som i det svenska traditionella Valborgsfirandet välkomnas våren med flammande eldar, men också av enastående musiker och ett festande folkhav.

FATTA! med Cleo och JUCK 
Gemensamma hjärtslag – Sykkeessä Sydämen 
Häxor – När drevet går 
Kejsarn av Portugallien 
Landscapes of I 
Missionären 
Parismiddagen 
Rickard Söderberg är Gaytenor 
Roots 
Samtal på väg - mellan Scylla och Charybdis 
Slutet enligt Rut 
Svärdfisken 
Sång till välfärden 
Turkos sagobok – sagor på teckenspråk för de yngre barnen