Till innehåll
Hela Sveriges scen

Våren är här

card image

Riksteatern skapar magi i decembermörkret

Så här i adventstider och med julen för dörren slår Riksteatern ett extra slag för den magi som scenkonsten spelar i människors liv. Vi gör det i en mindre julkampanj inspelad i Riksteaterns egna magiska ateljéer och med en mycket speciell tomte. 

card image

Benny Marcel ny ordförande för Riksteatern från och med 1 januari 2024

Regeringen har utsett Benny Marcel till ny ordförande för Riksteatern från och med årsskiftet. Benny Marcel har de senaste 25 åren varit verksam inom konst- och kulturområdet men har också lång erfarenhet av internationellt arbete med inriktning på bistånd och mänskliga rättigheter. 

card image

Sökes: urfolkskonstnärer till globalt residens

För första gången utlyser Riksteatern i nära samarbete med det samiska kulturcentret Aejlies ett konstnärsresidens i Tärnaby, med fokus på koreografi och rörelse. Målet är att nå urfolkskonstnärer på flera håll i världen.

En levande folkrörelse i hela landet

Riksteatern består av 219 lokala teaterföreningar – en folkrörelse med 37 750 medlemmar. Vi arrangerar explosiv, nytänkande och angelägen scenkonst i alla delar av landet.

{{mapBlockCtrl.selectedRegionName}}
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

Vill du hitta en föreställning nära dig?

Det är den lokala riksteaterföreningen på varje ort som formar sin repertoar av scenkonst. Ofta innehåller repertoaren en blandning av Riksteaterns egna produktioner och föreställningar av andra scenkonstproducenter.

Se vad som visas på just din ort i höst

Länk

Stor efterfrågan på nyskrivna pjäser för unga

Läs mer
callout image
Samtida cirkus

Hisnande scenkonst på väg

Läs mer
Person som akrobatiserar i en rockring.
Foto: Sofia Kallner

Riksteatern medverkar

card image

Almedalen 2023: Kultur är en drivande kraft för samhällets utveckling

Kultursatsningen Kultur i Almedalen 2023 den 28–30 juni i Visby syftar till att lyfta fram kulturens betydelse som drivande kraft i samhällsutvecklingen. Riksteatern deltar på seminarium om lokala förutsättningar för kultur och bildning.

Publicerad 2023-06-27

card image

Riksteatern på Scenkonstbiennalen 2023

På Scenkonstbiennalen 2023 var tre av fjorton produktioner utvalda från Riksteaterns repertoar. Biennalen ägde rum i Stockholm i maj och juni 2023 och bjöd, förutom på scenkonst, på föredrag, seminarier och debatter.

Uppdaterad 2023-06-08

card image

Riksteatern deltar på Folk och Kultur 2023

Den 8–11 februari är det dags för årets upplaga av Folk och kultur. Riksteatern arrangerar och medverkar i flera programpunkter under dagarna i Eskilstuna.

Publicerad 2023-02-03

Scenkonst för alla, överallt

Riksteatern vänder sig till både den vana teaterpubliken, den nyfikna danspubliken och den hängivna cirkuspubliken. Samtidigt når vi ut med scenkonst till elever på landets skolor, den som vill avnjuta scenkonst på svenskt teckenspråk eller den som är intresserad av konserter med internationella artister.

Jag uppskattar Riksteaterns höga ambitioner att skildra och tilltala mångfalden bland dagens svenskar.

Gör som Arash och 36 000 andra – bli medlem och ta del av Riksteaterns förmåner i hela Sverige.

Arash Mokhtari
Foto: Anna Björkegren