Skip to main content
Foto: Jeanette Andersson. Retusch: Preben Carlsson

Streama Domedagen™ nu!

Vi har nu möjligheten att visa er Domedagen™ som skulle varit hos oss på Palladium!

Riksteatern har haft möjlighet att spela in hela föreställningen och den går nu att streama på Riksteatern play vår egna streamingkanal. 

Tryck på Play och se Domedagen™ här: https://www.riksteatern.se/play/domedagen

 

Talkshow med Stefan Sundström och Martin Emtenäs kommer digitalt till Alingsås

Naturskildraren Martin Emtenäs och musikern Stefan Sundström är tillbaka med föreställningen Domedagen™ – en trallvänlig talkshow som är en fristående uppföljare till succén Vi som bor här från 2017. Tillsammans med pianisten Birgitta Henriksson bjuder de publiken på en musikalisk feelbad-talkshow om klimatångest och hopp. Nu kan Alingsås publiken istället ta del av föreställningen digitalt.

I föreställningen Domedagen™ – en trallvänlig talkshow ställer man frågan om hur vi överlever tillsammans. Föreställningen handlar om matjord, mikrober och en uppmaning om att duscha mindre. Publiken kommer få lufta sina demoner, vädra ut ångesten och skratta åt dumheterna tillsammans. Allt detta till helt nyskriven musik.

 – Jag lånade en strandbod i Göteborgs skärgård i september. Jag hade tur med vädret, det var fortfarande varmt, så på morgonen kunde jag gå ner till vattnet och hitta ostron som jag tog upp på klipporna och krossade med en sten och åt till frukost. Det blev asbra domedagslåtar! Och så kom covid19, vi kan inte turnera, jag tvättar händerna och vi är fortfarande i full fart på väg mot den av fossilindustrin designade Domedagen, säger Stefan Sundström.

Martin Emtenäs berättar att han ville göra en föreställning med namnet Domedagen för att han tror att det är en känsla många bär på, en oro över att någonting är fruktansvärt fel.  Men man orkar inte riktigt se den känslan i ögonen så man gömmer den inuti sig. Han hoppas att man efter att ha sett föreställningen ska känna att va fan – nu jävlar går vi framåt. 

– Domedagen återuppstår! Vi hann bara påbörja turnén innan Domedagen fick ställas in. Men nu återuppstår den digitalt. Jordens undergång är back on track, säger Martin Emtenäs.

 Initiativet är en del av Riksteaterns långsiktiga digitala satsning.

 Medverkande:

Martin Emtenäs
Birgitta Henriksson
Stefan Sundström

Konstnärligt team:

Text och musik: Martin Emtenäs och Stefan Sundström
Regissör och dramaturg: Gustav Tegby
Musikarrangemang: Stefan Sundström och Birgitta Henriksson
Scenografi och kostym: Johanna Mårtensson
Projektioner: David Giese

Denna sida använder cookies. Läs mer om cookies.
Jag förstår