Skip to main content
Staffan Westerlund

22 mar | Kramfors

The Dawn Chorus

Dans

Vi är många arter som går en osäker framtid till mötes. Även om delar av mänskligheten ofta tror sig stå mitt på scenen, utspelar sig det riktiga dramat i kulisserna: bland knott och ohyra, prassel och läten, och i dansens taktila relationer.

Stina Nybergs verk, The Dawn Chorus, utgår från fåglar som dör, men också från fågeln som metafor för en möjlig ny framtid.

Fågeln har en självklar plats i danshistorien och har genom en mängd verk tagit plats på scenen. The Dawn Chorus kommer att ta avstamp i några av dessa historiska fågeldanser och parallellt ta sig friheten att föreställa sig världen från en annan utgångspunkt. Det processinriktade utvecklandet av verket är en övning i lägga märket till andra detaljer och i att lyssna: till småfåglar, småhistorier och små rörelser. En möjlighet att med fågeln som följeslagare byta perspektiv på tillvaron.

I The Dawn Chorus drömmer vi om milslånga lockrop, polyamorösa parningsdanser och ett mörker att sjunga tillsammans i.

Dansare: Rebecka Berchtold, Sam Huczkowski, Nastia Ivanova, Chang Leo Liu, Leila Verlinden, Jade Stenhuis, Jonathan Starr, Alban Ovanessian

Koreograf: Stina Nyberg Scenograf & kostymdesigner: Jenny Nordberg Kompositör: Maria W Horn Ljusdesigners: Sofia Linde & Hannele Philipson OM KOREOGRAFEN Stina kommer från Örnsköldsvik men är numera bosatt i Stockholm. Hennes bakgrund som dansare och koreograf är gedigen både nationellt och internationell. Stinas verk karaktäriseras ofta av en avantgardistisk och folklig ton där det lilla ofta är det stora och tvärtom.

Producent

NorrDans

Denna sida använder cookies. Läs mer om cookies.
Jag förstår