Hurra Pajala UNGA Riksteaterförening!

Vi skrev historia 2019 genom att vara den första Riksteaterföreningen som bildades för unga! Vi var också den förening som växte mest under förra året. Hurra!

Hur kom det sig att ni bildade en förening?
- Vi har tillsammans med Pajala Kulturskola och jobbat med LÄNK, Riksteaterns dramasatsning för unga, i flera år. Det fanns ingen aktiv arrangörsförening i kommunen och då tänkte vi att vi testar att slå ihop LÄNK-gruppen med en Riksteaterförening och då blev det Pajala Unga Riksteaterförening.

Vad händer just nu?
- Vi jobbar kanske lite annorlunda än en ”vanlig” riksteaterförening. Vi brukar säga att vi jobbar med föreningen på scenen, bakom kulissen och i foajén.

Just nu repeterar vi för fullt med LÄNK 2020. Premiär i april och LÄNK-festivalen på Norrbottensteatern.

Nu på lördag arrangerar vi nypremiär för Tornedalsteatern i en by som heter Erkheikki och helgen efter ska vi arrangera Norrbottensteaterns bygdegårdsturné i Korpilombolo.

I Korpilombolo drivs European Festival of the Night, en festival som vi förra året var med och jobbade på som volontärer. I år ingår vi i festivalens planeringsarbete redan från våren och kommer att få ett större ansvar vid årets festival som är 1-13 december 2020.

Vi ska också hinna med att arrangera en dansföreställning den 2:a april med Dansinitiativet.

Läs gärna om LÄNK - Riksteaterns dramasatsning för unga på: www.lank.riksteatern.se

Denna sida använder cookies. Läs mer om cookies.
Jag förstår