Skip to main content

Intresseanmälan för producenter

SCENKONSTDAGARNA I SKÅNE
Vi har stora förhoppningar om att årets Scenkonstdagar kommer kunna äga rum på plats i Hässleholm och planerar utifrån det. Men som ni alla vet kan allting hända och vi kan vara tvungna att ta andra beslut längre fram.

ÅRETS SCENKONSTDAGAR 
Årets Scenkonstdagar i Skåne kommer alltså att äga rum i Hässleholm i olika lokaler. Under tre dagar visas ca 24 hela föreställningar och det spelas föreställningar parallellt. I möjligaste mån ordnar vi även barnpublik som ser föreställningen tillsammans med våra tillresta kulturombud.  
5 oktober visas produktioner för målgruppen 0-5 år (förskola)
6 oktober visas produktioner för målgruppen 6-12 år (låg- och mellanstadiet)
7 oktober visas produktioner för målgruppen 12-19 år (högstadiet/gymnasiet)

FÖRESTÄLLNING OCH URVAL
För att en föreställning skall bli aktuell för scenkonstdagarna gäller följande:

  • Den får inte tidigare ha visats i sin helhet vid någon utbudsdag i Skåne.
  • Föreställningen ska kunna turnera under 2022.
  • Intresseanmälan ska vara oss tillhanda senast 31 mars 2021. Intresseanmälan innebär inte en garanterad plats.
  • Produktionen ska vara uppdaterad och tydlig på scenkonstportalen.se.
  • Om er föreställning kommer med i urvalet ska ni även skicka in en avfilmad sekvens ur föreställningen på max 7 minuter senast 31 augusti. Har ni en trailer ser vi gärna att denna placeras på Scenkonstportalen som ett komplement till avfilmningen. Trailers kommer inte vara den form vi använder som presentationsutbud i samband med Scenkonstdagar Barn & Unga 2021.
  • Har produktionen ni vill visa upp redan haft premiär, ber vi er att skicka en länk till oss, med ett utdrag ur eller hela föreställningen. För er grupper som inte är skånska kontakta gärna Riksteatern Skåne om ni är i Skåne och spelar, för möjlighet att se föreställningen. 

Riksteatern Skåne arbetar med en referensgrupp inför scenkonstdagarna bestående av ca 10 kultursamordnare och andra arrangörer inom scenkonst för barn och unga. Vi gör vårt urval utifrån följande kriterier: Nyskapande/fördjupande, tillgänglighet/arrangörsfokus, angelägenhet/publikfokus, hantverk/garant samt Riksteaterns strategi för jämlikhet och mångfald. Läs mer om dessa kriterier.

NYTT FÖR I ÅR
För de föreställningar som blir uttagna att spela på Scenkonstdagar Barn & Unga ska även en avfilmad sekvens ur föreställningen skicka in inför dagarna i oktober. Detta för att fler, även barnen ute i skolorna ska få möjlighet att vara delaktiga i besluten kring inköp av scenkonst.

PRODUCENTMÄSSAN
Vi kommer även ha en ”producentmässa”, där de grupper som vill kan presentera sig. I teaterfoajén på Hässleholms Kulturhus kommer ni att ges möjlighet att ha ett bord och sprida er information och knyta kontakter med vår tillresande publik av teaterombud och inköpare. 

EKONOMISK ERSÄTTNING 
Vi betalar inget gage men däremot traktamente (240 kr för heldag och 120 kr för halvdag enligt Skatteverket), reseersättning och eventuellt boende, om ni inte utgår från Skåne. Detta gäller för skådespelare och tekniker men inte för medföljande producent.

DEADLINE FÖR ANSÖKAN
Senast den 31 mars 2021 behöver vi ha era uppgifter för att ni ska finnas med i vårt urval.

Varmt välkomna att anmäla er produktion till Scenkonstdagar Barn & Unga 2021!  

Skicka din intresseanmälan

Denna sida använder cookies. Läs mer om cookies.
Jag förstår