Skip to main content

Välkommen Cecilia!

Välkommen Cecilia Dellow, ny Scenkonstkonsulent med fokus på barn och unga. Cecilia har under flera år arbetat som både scenkonstproducent och kultursamordnare. Senast som kultursekreterare med fokus på kultur för barn och unga i Ulricehamns kommun.

Porträttbild på Cecilia Dellow Riksteatern Skåne

"Det är oerhört roligt att få möjligheten att arbeta med scenkonst för barn och unga på Riksteatern Skåne. Jag ser fram emot att djupdyka i en ny tappning av Scenkonstdagarna, men också att kartlägga hur det ser ut i de Skånska kommunerna under coronakrisen. Vi måste arbeta tillsammans för att säkra barn och ungas rätt till professionell scenkonst i Skåne. Det är ett viktigt arbete, inte minst nu under epidemin."

Vi på Riksteatern Skåne önskar dig välkommen och ser fram emot att jobba med dig! 

Fem snabba med Cecilia: 

Bor: I ett hus i Genarp.

Lyssnar, ser, läser just nu: För tillfället lyssnar jag mest på P1 och min träningsplaylist. Jag kollar mycket serier, just nu tittar jag på 3 %, en brasiliansk serie. Just nu läser jag Känn igen 250 djur och växter tillsammans med mina barn på kvällarna. 

Viktigt att veta om mig: Hösten är den bästa årstiden, när skogen fylls med underbara svampar och fantastiska dofter.

Vilken fiktiv karaktär skulle du vilja vara om du fick välja: Den är svår, ingen superhjälte, utan mer en vardagshjälte. Vilka finns då att välja mellan?

Bästa scenkonstupplevelsen: När jag som liten flicka fick följa med min morbror som jobbade på Dramaten bakom scenen. Jag fick se hur de sydde kläder, gjorde peruker och blev sminkade. Det var en sån häftigt scenkonstupplevelse!

Kontaktuppgifter till Cecilia hittar du här. 

Denna sida använder cookies. Läs mer om cookies.
Jag förstår