Skip to main content

STIM för arrangörer

Detta gäller föreningar som inte tillhör en organisation som har centralavtal med STIM. ABF och NBV har centralavtal. Bygdegårdarnas Riksförbund har det inte i nuläget, kontakta ert lokala SV-kontor för mer info. 

 

Varför behövs licens/avtal  med Stim? 

Förening, kommun eller företag som anordnar offentlig* tillställning med skyddad** musik måste ha upphovsmannens tillstånd innan musiken framförs. Det är alltså inte de musiker som framför musiken som behöver kompositörernas tillstånd utan den som anordnar tillställningen. 

 

 Hur skaffar jag licens/avtal? 

Genom att gå in på www.stim.se/konsert  kan du teckna licens för ditt musikevenemang och även se hur mycket det kostar. Du betalar avgift efter antal besökare per evenemang. Du kan också kontakta Stims kundservice (se nedan). 

 

Vad kostar det? 

Här är några prisexempel, tänk på att det är endast biljettpris för underhållning så ni inte redovisar för "inkl.fika"-biljetter. 

101–150 kr i entréavgift (exkl moms) 
7,64 kr per besökare 

151–200 kr i entréavgift (exkl moms) 
10,42 kr  per besökare 

201–250 kr i entréavgift (exkl moms) 
10,93 kr per besökare 

251–300 kr i entréavgift (exkl moms) 
11,44 kr per besökare 

 

Efter genomfört evenemang redovisar du till Stim. 

Redovisa uppgifter om entrépriser och antal besökare till Stim via Stims webbtjänst. Inloggningsuppgifter till tjänsten får du på www.stim.se/redovisa. När redovisningen är gjord skickar Stim faktura.  

 
*)   Till offentliga evenemang räknas förutom evenemang för allmänheten även musik i omsorgen, företagsgig och föreningsarr för endast medlemmar. **)  Musiken är skyddad i 70 år efter upphovsmannens eller bearbetarens död. Stim företräder upphovsmännen från de flesta av världens nationer. 

Stim är en intresseorganisation för de svenska upphovsmännen och musikförlagen. De arbetar för att de som gjort text och musik ska få ersättning när deras musikverk framförs. Stim är också den svenska länken i en internationell kedja av liknande organisationer som representerar utländska kompositörers, textförfattares, bearbetares och musikförlags rättigheter. För mer information: www.stim.se 

Stim, Kundservice, Box 17092, 104 62 STHLM, www.stim.se, e-post: kundservice@stim.se, tel: 08-783 8830 

Denna sida använder cookies. Läs mer om cookies.
Jag förstår