Skip to main content
Foto: Hendrik Willekens

2 solon av Alma Söderberg

Musikalisk upplevelse, där svänget, lyssnandet och timingen står i centrum

Med rörelse, rytm och språk bryter den internationellt prisbelönta koreografen Alma Söderberg ny mark. Med rötter i flamenco och samtida dans skapar hon en unik föreställning som utmanar och utforskar vad dans kan vara.

Föreställningen 2 solon av Alma Söderberg består av hennes första verk, Cosas och det nya verket Deep Etude. I båda verken jobbar Alma med förhållandet mellan röst, rörelse och rytm. I Cosas är det ett fartfyllt utforskande av hur timing och komposition kan binda samman vitt skilda saker. I Deep Etude är utforskandet djupare och mer enspårigt och har att göra med förhållandet mellan det vi ser och det vi hör. Det som syns och det som hörs; dansen och musiken. De sammanflätas till den grad att man inte riktigt vet vad som är vad längre. Alma Söderberg placerar sig i ett alldeles eget koreografiskt fack och måste ses.

Om Alma Söderberg
Alma Söderberg har bott och studerat i Stockholm, Paris, Madrid, Amsterdam och i Bryssel. Hon studerade koreografiutbildningen SNDO i Amsterdam. Alma Söderberg mottog Thaliapriset för spelåret 2016/17 med motiveringen att hon ”ger prov på unik scenkonst som förenar dans, musik och röstperformance i ett oavlåtligt fascinerande rytmiskt scenspråk”. När även Konstnärsnämndens Birgit Cullberg-stipendium tilldelades Söderberg 2016 uttryckte de att "Söderberg följer inte strömmen - - - Med rörelse, rytm, musik, ljud och språk bryter hon ny mark och öppnar gränserna för vad en dansföreställning kan och får vara.”

TrailerI media

Alma Söderberg kan inte dansa tyst
Intervju med Alma Söderberg
Svenska Dagbladet 2018-02-12

Årets Thaliapristagare 2017: Koreografen Alma Söderberg
Intervju med Alma Söderberg
Expressen 2017-10-01

Koreografen Alma Söderberg får Konstnärsnämndens Birgit Cullberg-stipendium
Pressmeddelande från Konstnärsnämnden 2016-11-16

Alma Söderberg

COSAS
Koreografi och performance: Alma Söderberg
Ljussättning: Ellen Knops och Rodrigo Sobarzo
Dramaturgi: Igor Dobricic och Jeanine Durning
DEEP ETUDE
Koreografi och performance: Alma Söderberg Musik: Hendrik Willekens
Dramaturgi: Igor Willekens
Ljusdesign: Pol Matthé
Rådgivare: Anja Rottgerkamp

Producent

Riksteatern

Bilder

Foto: Urban Jörén

Recensioner

Svenska Dagbladet

2018-03-16

"'Cosas' och det helt nya verket 'Deep Etude' speglar och kompletterar varandra fint i ett lika fysiskt som konstnärligt imponerande dubbelprogram. Alma Söderberg imponerar i 'Cosas' och 'Deep Etude'"

Till recensionen

Kristianstadsbladet

2018-03-14

"Det blir en fantastisk kväll. Lika enkel som komplex, full av både lek och allvar, påhittighet och fokus, allt i en oavbruten rörelse […] "

Till recensionen

Västerbottens-Kuriren

2018-03-02

"Avslutningsvis återstår bara att höja alla tummar och tår för 2 solon av Alma Söderberg. Det är den bästa dansföreställning jag har upplevt på ett tag"

Till recensionen

Länstidningen

2018-02-24

" Det är ett verk av stillsam humor, förundran och intensitet."

Till recensionen