Foto: Olof Rhodin

20 feb|Tumba,

Anita Lindblom x 3

Musikteater Show

Systrarna Lockwalls & Malena Jönssons kritikerrosade krogshow “Anita Lindblom x 3” lyfter fram tre motsägelsefulla sidor av Anita Lindblom: Den hon är, den hon vill vara, och den offentliga bilden.

Anita Lindblom - Rubrikernas kvinna - Sextiotalets schlagerikon.

Varken förr eller senare har Sverige haft en sådan schlagerstjärna som Anita Lindblom. Hennes mörka röst med den precisa fraseringen, fylld av erotik och hemliga möten, fyllde radioutsändningar. Med sin schlagerhit "Sånt är livet" blev hon "Anita" med svenska folket och hennes röst bar henne ut i Europa, med sikte på Amerika.

Systrarna Lockwalls & Malena Jönssons krogshow "ANITA LINDBLOM x 3" lyfter fram tre motsägelsefulla sidor av Anita Lindblom: Den hon är, den hon vill vara och den offentliga bilden. Många av hennes största hits ingår i showen.

Anita Lindblom kom från ett splittrat hem och liksom sin mor födde hon sitt första barn när hon var bara sjutton är. Men Anita Lindblom lät sig inte hejdas och med en vilja av stål nådde hon sin framgång.

Hennes succéfyllda karriär kantades även av löpsedlar och skandaler. Rubrikerna handlade om män, skattefusk, landsflykt, ett stormigt äktenskap med boxaren Bosse Högberg, självmordsförsök och till slut en evig och oavslutad rättslig process mot en svensk flyttfirma som förstört hela hennes bohag.

Vecko- och kvällspressens lösnummerförsäljning slog rekord. Aldrig har så många tidningar haft en sådan ensam stjärna att tacka för så mycket.
Vi hyllar stjärnan Anita Lindblom - en fantastisk artist.


Press:

"Lindbloms olika sidor fascinerar.. det är rusning till Anita Lindblom x 3 ... en föreställning som är genomarbetad och gjord med humor och respekt."
Svenska Dagbladet

"Friskt om fågeln som har tystnat. Systrarna Lockwall & Malena Jönsson berättas historien med stor respekt, värme och humor och utan att Anita Lindbloms stora begåvning som artist glöms bort."
Katrineholms Kuriren

"Många låtar har texter som blir hejdlöst roliga i nutid"
Hallands Nyheter

Medverkande

Gabriella Lockwall, Sofia Lockwall, Malena Jönsson

Konstnärligt team

Manus: Sofia Lockwall, Scenografi: Olof Rhodin, Regi: Ingrid Boström, Sångcoach: Charlotta Lockwall

Turnéplan