18 apr|Lund

Äta själv!

Dockteater Barn/familj

Ett självförtroendestärkande måltidsäventyr om stolthet och om att lyckas med någonting som kan vara väldigt svårt. I alla fall i början. För familj och förskola (2-6 år).

Äta själv! är en föreställning för de allra minsta om konsten att lyckas med något som kan vara riktigt svårt. För vår hjältinna Lisa vill det sig inte alls. I alla fall inte till en början när köttbullarna far i väg som kanonkulor och spagettin slingrar sig om allt annat än skeden. Middagen eskalerar i rena cirkusen men till slut lyckas Lisa - mot alla odds - domptera den ostyriga maten och få den dit den ska. På gaffeln!

Äta själv! är ett kulinariskt kammarspel framarbetat av regissören och barnboksförfattaren Ann-Christine Magnusson efter en idé av MolièreEnsemblens konstnärliga ledare Amanda Klasa Fornhammar. Lisa spelas av Cecilia Larsson och Lisas pappa av Thomas Eriksson som även gestaltar Dockan – och rollen som Lök! Annika Arnell har gjort scenografi och kostym och för de kulinariska effekterna står dockmakaren Andreas Braula. Moa Blomqvist och Tina Paulsson har designat ljus och ljud.

Medverkande

Mia Mountain och Thomas Ericson

Konstnärligt team

Amanda Klasa Fornhammar, Ann-Christine Magnusson, Annika Arnell, Moa Blomqvist, Tina Paulsson, Minna Krook

Producent

MolièreEnsemblen

Turnéplan