Teater Tropos

8 feb|Simrishamn

Bulan o Fisen

Teater Barn/familj

Melesio och Hedvig träffas i lekparken. De försöker leka men de är så olika att det bara blir fel. När allt är som mest hopplöst blåser det upp till storm! (Från 4-9 år/familj)

Hedvig har alltid en bula i pannan. Hon är en livlig unge som inte kan sitta still. Melesio däremot gillar lugn och ro. Han tycker inte om för mycket rörelse och ljud och han blir ofta rädd. Till och med för sin egen fis.

Hedvig och Melesio möts på lekplatsen och föräldrarna tycker att de ska leka med varandra. Men det går inte. Dom passar inte ihop. Men det förstår inte föräldrarna. Istället berättar Hedvigs pappa och Melesios mamma att de ska gifta sig och bo ihop. Hedvig och Melesio kommer att bli som syskon och få dela rum. ”Det blir väl kul?” tjoar föräldrarna.

Men precis just då kommer en vind i seglet på Bulans segelbåt och hon och Fisen rymmer ut på ett rimmat äventyr för att slippa de besvärliga föräldrarna.

Föreställningen är en hyllning och kärleksförklaring till fantasin och leken. När barnen glömmer bort sig tar leken med dem på en resa där svårigheter vänds till möjligheter.


Presscitat:

"Väldigt, väldigt roligt och något att ta på allvar"
vadhanderivasteras.se

"Välgjort, välspelat och en ovanligt fullmatad halvtimme. Upplev den."
VLT

Medverkande

Lina & Conny Petersén

Konstnärligt team

Manus: Conny Petersén
Regi: Mathias Wiik

Producent

Teater Tropos

Turnéplan