Skip to main content
Foto: John Gripenholm

Den förbjudna kärleken

Musikteater

Följ med Rickard Söderberg på den förbjudna kärlekens odyssé.


Den förbjudna kärleken har premiär i salong 2023, men du kan redan nu se delar ur föreställningen här på Riksteatern Play

Den förbjudna kärleken: TjajkovskijDen förbjudna kärleken: Ockupationen av SocialstyrelsenDen förbjudna kärleken: Julie d'AubignyOm föreställningen:
När operasångaren Rickard Söderberg läser mellan raderna i sina gamla dagböcker hittar han en person som kämpar med att ta reda på vem han verkligen är. När han börjar gräva i historien visar det sig att han inte är den första som ställt frågor om kärlekens väsen. Rickard gjorde stor succé på Riksteaterscenerna våren 2018. Denna gång tar han sig an 10 000 år av kärlekshistoria; från grottmålningar i Zimbabwe av älskande män, via samkönade passioner i det svenska bondesamhället fram till hans eget liv med maken Anders. Tillsammans beger vi oss ut på den förbjudna kärlekens odyssé.

Medverkande:
Rickard Söderberg, Johan Reis och Hanna Remle

Konstnärligt team:
Av Rickard Söderberg och Carl Johan Karlson
Musiker: Johan Reis och Hanna Remle
Scenografistöd: Nina Fransson
Dramaturg: Åsa Lindholm
Ljuddesign: Henrik Schäfer


Streama till teven:
Behöver du hjälp med hur du streamar Riksteaterns Play-föreställningar till en teve via Chromecast eller Apple TV?
Se guiden Streama Riksteaterns föreställningar till teven

Övrig support och tips:
Riksteatern använder sig av tjänsten Vimeo för vår Play-kanal. Om du har problem med uppspelning handlar det troligtvis om lokala inställningar i din dator, webbläsare eller brandvägg. Du kan i så fall få hjälp och tips på Vimeos supportsidor. Du hittar dem på engelska via denna länk, och på svenska via denna länk (via Google Translate).


Producent

Riksteatern i samarbete med Rickard Söderberg.