Skip to main content
Foto: Magnus Stenberg

30 jun | Jokkmokk

Den inbillade sjuke

Komedi,

Teater

I juni, när sommaren är som allra vackrast, spelas Norrbottensteaterns traditionella sommarteater. Denna gång låter vi en av världens mest kända och spelade komedier, Den inbillade sjuke av Molière, ta plats på vår teatervagn.

Pjäsen, med Roger Storm som hypokondrikern Argan i huvudrollen, och Chalotte Lindmark i rollen som Toinette, är en klassisk komedi som gör upp med hypokondri, felbehandlingar och alternativ medicin.

Argan, en man i sina bästa år, har fått för sig att han är allvarligt sjuk. Det drar två bedragare, förklädda till läkare, nytta av eftersom de vill komma åt hans förmögenhet. För att råda bot på sina inbillade åkommor har Argan kommit på den briljanta idén att gifta bort sin dotter med en av läkarna. På så vis får han ju fri tillgång till dyr läkarvård, dygnet runt och alla blir nöjda och glada. Eller?

Den inbillade sjuke är en färgglad, folklig och festlig föreställning med många dråpliga situationer, förväxlingar och misstag, allt inramat med tidens tjusiga epokkläder.

Premiären sker på vår spelplats på Hägnan utanför Luleå. Därefter rullar vi vidare med vår teatervagn för att möta publiken ute i länet. Skrolla ner för spelplan!

Äntligen får vi möta sommaren och skratta tillsammans!

Läs mer:
Intervju med Roger Storm

Erik Kaa Hedberg
Charlotte Lindmark
Maja Runeberg
Roger Storm
Alfred Tobiasson
Claes Åström

Av Molière
Översättning: Sven Åke Heed
Regi: Rasmus Lindberg
Scenografi: Mona Blombäck
Kostym: Mona Knutsdotter
Mask/peruk: Annika Öhlund
Belysningsmästare: Peter Sandin
Ljud: Mårten Eliasson
Tekniker: Daniel Fröjd Wasberg, Torulf Öhman
Rekvisita: Petter Karppanen
Snickeri: Peter Tjernqvist
Dekormåleri/attribut: Kalle Nyman
Tillskärare: Therése Nilsson
Sömmerska: Susanne Öhman
Affischfoto: Magnus Stenberg

Producent

Norrbottensteatern

Turnéplan