6 nov|Harlösa

Den som glad är

"Den som glad är" är en sprudlande glad & lustfylld hyllnings-show till Siw Malmkvist & Barbro ”Lill-Babs” Svensson och deras 1960-tal.

En djupdykning bland låtarna som de två gjorde till älskade örhängen – och som turades om att ligga på topplistorna under ett helt årtionde.
Mamma är lik sin mamma, Klas-Göran, Leva Livet, Tunna skivor …

Föreställningen hade urpremiär på Göteborgs Stadsteater under en utsåld gästspelsvecka hösten 2014, och går sedan dess på turné landet runt.

Skådespelerskan Anna Bromee är uppvuxen med Siwan & Lill-Babs låtskatt ständigt närvarande på radion & grammofonen. I en parad av tidsenliga kläder – med humor, filmer, imitationer, unikt material och ljuv nostalgi sjunger & berättar hon om sina favoriter Siwan & Lill-Babs. En timmes musikaliskt & humoristiskt lyckopiller som vaccination mot den grå vardagen.
Det handlar om flickor bak i bilen och prickiga bikinis där midjan är bar.
Om karlar som Klas-Göran, Manolito och Augustin.

En glädjespäckad nostalgitripp till en tid när Lennart Hyland införde Frufri-dagen, när Ingo var världsmästare i boxning, när hela Sverige skrattade hejdlöst åt Birgitta Andersson & Carl-Gustaf Lindstedt – och en hela brännvin kostade 18 kronor...

Anna Bromee - sång och tal, Lena Magnusson - piano/dragspel

Anna Bromee - manus & arr

Producent

Anna Bromee Produktion

Turnéplan