Skip to main content

4 dec|Skillingaryd

Drottningsylt

Varenda svensk stad har en staty, ett porträtt eller torg döpt efter våra svenska manliga regenter. Men vad höll då alla drottningar på med hela historien? Här är Drottningsylt - alla Sveriges kvinnliga monarker på ett bräde.

Josefin Johansson och Robert Noack ger er samtliga svenska drottningar från Sigrid Stordåda till Silvia. Där emellan träffar vi Karin Månsdotter, Kristina och så klart de fyra Eleonorerna (Maria, Hedvig, Ulrika och Ulrika igen) – alla på en dryg timme via sketcher, sång och dans. Ibland roligt, ibland sorgligt, alltid intressant.

Josefin "Josefinito" Johansson är komiker och artist som skrivit och agerat för radio, TV och scen sen 2007. Har synts i bl. a. Allsång på Skansen, Så ska det låta, Doobidoo, Kändisbarnvakten och turnerar flitigt som ståuppkomiker.

Robert Noack är sångare och skådespelare som just avslutat fyra år som Karl-Oskar i Björn&Bennys nyuppsättning av Kristina från Duvemåla. Härnäst medverkar han i Billy Elliott på Stockholms Stadsteater våren-17.

Robert Noack, Josefin Johansson

Av och med: Robert Noack och Josefin Johansson, Regi: Margareta Ek, Musik: Svante Stadler, Grafisk profil: Peter Bengtsson, Scenografi: Marcus Englesson

Producent

Josefinito Produktion AB

Turnéplan