Skip to main content
Illustration: Munira Yussuf

Du har hela livet, habibi

Streama Chantale Hannouchs nyskrivna föreställning om att möta sig själv.Vill du se föreställningen textad klickar du på ”CC” i menyn i spelaren och väljer språk

En svindlande föreställning om mobbning, identitet, kultur, rasism och hopp

Tänk att träffa sig själv om femton år? Eller sig själv för femton år sedan? Det osannolika scenariot blir verklighet för Cynthia när den yngre och den äldre versionen av henne träffar varandra i en annan dimension. I ett annat tidsrum försöker de återberätta historier från uppväxten, men de minns dem helt olika. Vad stämmer? Vems sanning gäller? Hur är det att växa upp i ett mellanförskap och känna sig som en utomjording? Hur upplevs mobbing och vad krävs för att överleva skolan – och hur skiljer det sig från vuxenlivets utmaningar och samhällets osynliga regler?

Längd: 1 tim

Medverkande
Angelica Radvolt
Isabella Touma Pettersson

Konstnärligt team
Manus och regi: Chantale Hannouch
Scenografi och kostym: Erika Sjödin
Ljuddesign: Safoura Safavi
Ljus: Oscar Tuominen

Riksteatern i samarbete med Örebro Länsteater

Tack till Teaterförbundet/Rättighetsbolaget, Sveriges Dramatikerförbund, Sami/Ifpi som genom de tillfälliga undantagsavtalen med Svensk scenkonst möjliggjort för oss att visa dessa föreställningar digitalt.

Om du är lärare och ska se Du har hela livet, habibi tillsammans med elever kan du ladda ner tillhörande lärarhandledning och material:
Ladda ner lärarhandledning Du har hela livet, habibi
Brev till mig själv (mall)

Mer scenkonst att streama hittar du på Riksteatern Play

Streama till teven:
Behöver du hjälp med hur du streamar Riksteaterns Play-föreställningar till en teve via Chromecast eller Apple TV?
Se guiden Streama Riksteaterns föreställningar till teven

Övrig support och tips:
Riksteatern använder sig av tjänsten Vimeo för vår Play-kanal. Om du har problem med uppspelning handlar det troligtvis om lokala inställningar i din dator, webbläsare eller brandvägg. Du kan i så fall få hjälp och tips på Vimeos supportsidor. Du hittar dem på engelska via denna länk, och på svenska via denna länk (via Google Translate).

Producent

Riksteatern

Bilder

Foto: Maryam Barari

Recensioner

Dagens nyheter

2020-04-04

"Men ändå! ”Du har ju hela livet, habibi!” är, trots vrede och sorg, ett riktigt glädjepaket. [...] Skådespelarna fyller scenen med girlpower, dans, lek, tankar och utstrålning. Scenografin, med gigantiska och olikfärgade persienner som kan fungera som snart sagt allt, är både vacker och smart."

Till recensionen