9 nov|Hörby

Dunderpojken - sagan om Vill Vallareman

Musikteater Barn/familj

Jerry är oroad och ledsen över det han sett på tv om naturkatastrofer och om hur miljön förstörs. För att få honom på andra tankar börjar Lina berätta sagan om lille Vill Vallareman. Tillsammans gestaltar de sagan om hur en liten trollpojk, med sin vishet och godhet, räddar trollriket från de naturkatastrofer som följer i de maktgalna stortrollens spår.

Dunderpojken är en föreställning där vi vill prata om något vi tycker är viktigt. Det är ok att vara rädd, men vi finner tröst i sagan och hoppas få kraft att göra något för att förändra. Dunderpojken är ett bevis på att även småtroll kan uträtta stordåd.

Detta blir den tredje och avslutande delen i vår "trollogi", där vi tidigare satt upp "Pomperipossa - en riktig gammal tossa!" och " Flickan och trollen - Äventyret". Gemensamt för våra musikaliska berättelser är att det aldrig lönar sig att vilja någon annan ont och att barnen alltid står som segrare i slutet.

Medverkande

LinaMaria Bengtsson, Tomas Hörnberg, Jerry Segerberg

Konstnärligt team

Idé och manus: LinaMaria Bengtsson, Jerry Segerberg. Musik: Tomas Hörnberg, LinaMaria Bengtsson, Jerry Segerberg. Scenografi: Pop Up Lab/Lena Ignestam, Christina Bredahl Duelund

Producent

Teater Trassel

Turnéplan