Foto: Danish Saroee

Eldfesten 2020

Livesändning Musik

Fira in våren med värme, gemenskap och scenkonst!

Välkommen till vårvinterns stora utomhusfestival! Kring sprakande eldar, med skön musik, enastående artister, blixtrande fyrverkerishower, barnaktiviteter och doftande persiska linsgrytor firar vi vårens antågande på Skansen.

Eldfesten är en folklig icke-religiös högtid som har firats bland många olika folkslag under nästan 4000 år, trots förbud i vissa länder. På persiska heter högtiden Chaharshanbeh Soori och firas alltid tisdagen före det iranska nyåret, Nouroz, som i sin tur infaller på vårdagjämningen. Precis som i det svenska traditionella Valborgsfirandet hälsas naturens förändring med flammande eldar, att vinter blir vår och att solen och ljuset kommer tillbaka.

Eldfesten i Stockholm har blivit en årligen återkommande folkfest som drar tiotusentals besökare till sig. Alla, oavsett nationalitet, ålder, religion och etnicitet ska känna sig lika välkomna att delta i firandet. Det är en fest för mångfald och integration som tar plats på anrika Skansen.

Eldfesten livesänds på en rad orter!
För dig som vill fira Eldfesten, men inte har möjlighet att ta dig till Stockholm och Skansen, kommer Eldfesten att livesändas och firas på en rad orter. Orter och biljettinfo kommer under våren på Eldfesten - Festival live på bio

Producent

Riksteatern