9 dec|Kumla

En Klok Boktok

Teater Stand up Barn/familj

Ståupp-teater för barn från 6 år. Alla lärares drömföreställning, pedagogik utan pekpinnar. Och en Boktok som ÄLSKAR böcker.

En Klok Boktok handlar om att Boktoken går omkring på biblioteket och dammar av alla böcker. Boktoken är hungrig på böcker. Han är en bokkonsument som
missförstått hur man konsumerar böcker. Han äter dom. Ungefär som när vem som helst äter smörgås...

Det blir en livlig debatt om hur böcker egentligen skall användas. Men barnen lotsar slutligen Boktoken fram genom en lyckad läsning av en bok.

Föreställningen tar upp vad som kan hittas mellan pärmarna på böcker. Sagor, sånger, matematik, geografi, naturlära, trolleri ... Bland annat får vi möta Nils Holgersson och Mårten gås som dockor. Vi får se när Isaac Newton får ett äpple i pallet när han sover, vi får höra en riktig spökhistoria och vi får träffa Trollkarlen från Indialand. Harry Potter flimrar förbi. Vi får uppleva en musikalisk Bergochdalbana. Och mycket mer.

Barnens kommentarer styr hela tiden ytförloppet i föreställningen, men de
djupare skikten är det Raimondo som omärkligt tyglar.

Föreställningen har spelats sedan 1987 med ett uppehåll 91-93. Flera hundra föreställningar har det blivit genom åren och detta har givit En Klok Boktok en djärv och avspänd framtoning som gör att barnen känner sig trygga och kan ha roligt på ett kreativt sätt.

Medverkande

Raimo Juntunen

Konstnärligt team

Raimo Juntunen
Kläder: Acka Johansson Juntunen

Producent

clown Raimondo/ Teater Lila

Turnéplan