13 feb|Harlösa

Ett odjur till hembiträde

Komedi Musik

En folklig komisk föreställning med musik från 40-talet ackompanjerad med dragspel.

Cecilia Hjalmarsson Produktion Presenterar en nyskriven pjäs. I samma anda som "Potatishandlaren " och "Marknadsafton".

Det är dagen före midsommarafton 1947 och midsommarfirandet skall föreberedas i det högborgerliga hemmet Johansson. Men köket har svängdörrar, det ena hembiträdet efter det andra åker ut med huvudet före, så nu har man ingen som kan laga maten till midsommar. Och paret Johansson har bjudit mycket fina gäster!

Mannen i huset får i uppgift att hitta en ny piga och kommer hem med Det rekorderliga hembrädet Rut Andersson. Rut kommer från landet och hon har varit med förr. Hon inför nya regler om hur hemmet måste skötas.

Rut gör allt utom att laga midsommarmaten, hon vänder upp och ner på hela huset till paret Johanssons förskräckelse. Och till på köpet har Johanssons dotter börjat träffa en ung man utan deras vetskap. Och på Agatons fabrik har det hotats med strejk.

Och som om inte det vore nog med bekymmer, så bär hembiträdet Rut på en stor hemlighet som drabbar hela familjen Johansson på midsommarafton så att inte bara hemmet utan hela deras tillvaro vänds upp och ner.

Medverkande

Medverkande: Cecilia Hjalmarsson, Cecilia Walton, Per Lundström, Olivia Longo, Tony Lundgren. Musik: Johan Olsson, Manus och Regi: Dan Kandell

Konstnärligt team

Dan Kandel, Cecilia Hjamarsson

Producent

Cecilia Hjalmarsson Produktion

Turnéplan