Musikteater Unna

17 nov|Vårgårda

Ett ögonblick i sänder - om poeten Lina Sandell

Teater Musik

En musikalisk berättarföreställning om vår kanske mest älskade psalmförfattarinna Lina Sandell. Med psalmer som Blott en dag, Tryggare kan ingen vara och Bred dina vida vingar har hon gjort ett djupt intryck i våra hjärtan.

12- åriga Lina hade varit förlamad av nervfeber sedan ett år tillbaka. Hennes far, prosten Jonas förberedde sig på att lämna över sin dotter till Gud. Men den 17 november 1844 sker ett mirakel. Flickan reser sig från sjukbädden och påbörjar en livsresa genom tragedier, sjukdom, död och kärlek, men också en enastående karriär som poet.

I Linas diktning återspeglas ofta händelser som hon tagit starkt intryck av. Mest kända av hennes psalmer är Blott en dag, Tryggare kan ingen vara och Bred dina vida vingar.

I samarbete med musikern och skådespelaren Susanne Lind och folkmusikduon Anda har Musikteater Unna skapat en väv av berättande och musik. Vi får följa Linas liv och tankevärld genom hennes sånger och upplevelser som till slut gjorde henne till en av Sveriges största musikexporter. Föreställningen bygger på Andas konsertprogram: Lina Sandell i folkmusikalisk dräkt. Konsertprogrammet har uppförts över 80 gånger i Sverige, Norge och Danmark.

Medverkande

Susanne Lind
Anders Peev
Mattias Ristholm

Konstnärligt team

Susanne Lind
Anders Peev
Mattias Ristholm

Producent

Musikteater Unna

Turnéplan