Foto: MaxTellving

21 apr|Hultsfred

Folkmusikens Queen B

Musik Gränsöverskridande

En exposé i kärlekssorg, en hyllning till moderskapet, en fanfar för hemlängtan

Brita Björs ikläder sig rollen som Folkmusikens Queen B. Hon tolkar världsartisten Beyoncé fast via folkmusik, folkdräkt, folkdans och allmogekultur. Folkmusikens Queen B är en egensinnig soloföreställning som tilltalar såväl äldre hembygdsmänniskor som yngre hipsters.

Gamla folkvisor i moderna arrangemang som speglar Beyoncés tematik, danssteg som flörtar med både folkdans och Beyoncé-koreografi, kostym inspirerat av folkdräkt som för tankarna till en Beyoncé-kollektion, allt inramat av maffiga projektioner och ljussättning, en maxad allmoge-show för samtiden!"Upplev henne om ni kan. Lantbrukstjejen från Helsingland har omstöpt en popdrottning på sina egna villkor i en kompakt version av Beyonces album 'Lemonade'. Kärlek, otro, moderskap och rötter. Knallrosa strumpbyxor och lite knätofsar där bak liksom. Koreografi, rekvisita, film och tanke: Allt är så bra. Sårigt, tänkvärt, roligt."
Smålandsposten juni 2018

”Folkmusikens QUEEN B tackar på Malmöfestivalen. Vi tackar också! Fantastiskt fin föreställning! Sann folkbildning och strålande sånginsats!”
Publikröst Skånes spelmansförbund augusti 2018

”Tack Brita Björs för en fantastisk föreställning!! Känner mig fortfarande helt uppfylld, berörd och överväldigad av ett fyrverkeri av tankar och känslor inombords...”
Arrangör Hälsinglands Träteater augusti 2018

Medverkande

Brita Björs

Konstnärligt team

Produktion: Brita Björs i samarbete med Shake it Collaborations
Idé & på scen: Brita Björs
Musik: Brita Björs
Regi/koreografi: Tove Sahlin/Shake it Collaborations
Kostym/rekvisita: Ida Björs
Ljus/scen: Josefin Hinders
Film/foto/trailer: Max Tellving
Projektioner: Alex Pacheco
Mixningskonsult: Lotta Wenglén
Premiären 2017 möjliggjordes med stöd från Region Skåne, Malmö Stad, Konstnärsnämnden.

Producent

Brita Björs Produktion

Turnéplan