10 nov|Höganäs

Frieriet

Komedi Klassiker Teater

En Friarfars med förhinder där rallarsvingen ligger på lur, och där hjärtat får sig en omgång hos både älskande och smädad.

I dörren tar den något changerade värdshusvärden Stepan Stepanovitj emot. Ljuv 1800-talsmusik spelas. Doft av god mat. Samovaren puttrar. Fladdrande stearinljus. Pigga pigor och drängar hjälper gästerna tillrätta. Det viskas “Är han där i mustasch inte misstänkt lik vår granne?”

Värdens dotter, Natalja Stepanovna, påbörjar serveringen. Rykande tallrikar bärs in.Värden smygsäljer hembränt(?!) i hörnen. Gästerna glammar. Så plötsligt
öppnas ytterdörren och ytterligare en gäst anländer. Det är grannen, Ivan Vasiljetvitj Lomov som kommer på besök. Nu kan föreställningen börja! Den blir till ett frieri där rallarsvingen ligger på lur och hjärtat får sig en omgång hos både älskande och smädad.

När pauskaffet är urdrucket, och de älskande från första akten som bäst försöker ta kål på varandra, är det dags för värdens bror, Njuchin Stepanovitj att göra sin försynta entré. Publiken skall bjudas på en föreläsning om vådan av bruket av tobak, men det blir en lektion med förhinder, när ”Frieriets” figurer också vill ha ett ord med i laget …

Medverkande

Ronald Brandel
Maud Nyberg
P-A Strand

Konstnärligt team

Panikteatern

Producent

Panikteatern

Turnéplan