Foto: Pygméteatern

9 nov|Handen

Hårdkokta fakta om ägg

Musikteater Barn/familj

En musikalisk, hönsig och rolig biologilektion som får alla människokycklingar och deras föräldrar att se på ägg på ett helt nytt sätt! (Från 5 år)

Du håller i ett nästan varje dag. Men vad vet du egentligen om ägg? Och vad vet hönorna själva? Lilly vill lära sig allt om ägg och tittar i smyg på naturprogram på bondens teve. Men Fatemeh tycker det räcker att lägga ägg och kläcka kycklingar. Medan tuppen Rupert mest går runt och tuppar sig.

I Martina Montelius nya pjäs får du höra vad de kacklar om. De är kloka, fåniga och lite hispiga precis som vi. Och de gillar musikal och använder ibland näbbarna till sång. På hönsgården är de trygga från räven. Men Lilly vet att det finns nåt annat där utanför. Hon har faktiskt googlat! Det lilla äventyret kan börja. Så om du ser två hönor och en tupp på en buss, så vet du vilka de är.

En nyskriven pjäs av Martina Montelius, i regi av Agneta Ehrensvärd.

“Eftersom den ordsprakande texten är skriven av Martina Montelius blir hönsgården en plats för kacklande relationsdrama, frågor om hönsvärde och meningen med livet. Med hjälp av Sten Wallins dockor och Stefan Johanssons eggande musik bjuds på underfundig underhållning med fler bottnar än man tror.”
SVD

Medverkande

Emelie Florén
David Mjönes
Åse Nelson

Konstnärligt team

Manus: Martina Montelius
Regi: Agneta Ehrensvärd
Kostym: Karin Sundvall
Musik: Stefan Johansson
Dockor: Sten Wallin

Producent

Pygméteatern

Turnéplan