28 apr|Hässleholm

Hedwig and the Angry Inch (våren 2020)

Musik Show

Föreställningarna av Hedwig and the Angry Inch våren 2020 är inställda, se info på Malmö Operas webbplats.


Om föreställningen:

Hedwig and the Angry Inch är en rockmusikal med en berörande historia om kärlek, svek och rätten att få vara den man vill. Titelrollen Hedwig görs av den karismatiske och mångsidige artisten Lindy Larsson.

Musikalen, som överröstes med priser när den nådde Broadway 2014, utspelas under en konsert med Hedwig och hennes band The Angry Inch. Hedwig berättar sin livshistoria, född som Hans i kalla krigets Östberlin, men med en kärlek till västvärldens rockmusik. För att kunna fly bortom järnridån har Hedwig genomgått en misslyckad könsbekräftande operation, som kvinna kunde hon gifta sig med en amerikansk militär och flytta till USA.

Hedwig är sedan barnsben fascinerad av den antika berättelsen om de ursprungliga könen; kvinna, man och det tredje, androgyn, som gudarna klöv mitt itu. Resten av sina liv kom de sedan att söka efter att bli hela igen. Hedwig träffar sin själsfrände men passar inte in i det tillrättalagda, varken inom gay-eller heterokretsar, utan vill vara föränderlig och obestämbar. För livet handlar inte bara om sexualitet utan också om friheten att förhålla sig fritt till sitt eget liv.

Musiken är inspirerad av 70-talets androgyna glamrockscen och den tidiga punken, av artister som David Bowie, Lou Reed, Iggy Pop, Debbie Harry och John Lennon. Regisserar gör Dritëro Kasapi, som också är teaterchef på Riksteatern.

Uppsättningen är en samproduktion mellan Malmö Stadsteater, Malmö Opera och Riksteatern.

Medverkande

Hedwig – Lindy Larsson
Yitzak – Mari Götesdotter
Kapellmästare – Peter Tikkanen
Gitarr – Mikael Gökinan
Bas – Laszlo Dancs
Trummor – Amanda Savbrant

Konstnärligt team

Översättning: Åsa Lindholm
Regi: Dritëro Kasapi
Scenografi och kostym: Annika Bromberg
Ljus: Robert Claesson
Videoscenografi: Johannes Ferm Winkler, Visual Relief
Ljud: Anders Ekstedt
Rörelseinstruktör: Lidia Vos
Mask: Elisabeth Karlsson
Dramaturg: Felicia Ohly

Producent

Malmö Opera

Turnéplan