Copyright: Jäders Teater

13 okt|Karlstad

Hel - en klimatresa ner i underjorden

Musikteater Barn/familj

En pjäs som handlar om vårt klimat, vår natur, vår framtid och om att läka. En pjäs om att bli Hel.

”Ni kanske inte bryr er, ni ska ju ändå snart dö.”

Så sa en 11-årig flicka när vi, Jäders Teater, pratade med publiken om klimatet för ett par år sedan. Där och då föddes idén om en teaterföreställning med klimattema för barn. Många barn funderar på framtiden och de utmaningar vi står inför. De har redan förstått allvaret med klimatförändringarna, men anses vara för små för att vara med och bestämma.

I vår berättelse stiger den nordiska mytologins väsen ner till underjorden. Det är ekorren Ratatosk, geten Heidrun och korparna Hugin och Munin som reser till underjordens Gudinna Hel för att förmå henne att stoppa människorna från att gräva upp olja, kol och gas – det som kallas fossila bränslen.

Hel – en klimatresa ner i underjorden är en nyskriven pjäs av dramatikern America Vera-Zavala, musiken är skriven och framförs av Nina Perez. Konstnären och scenografen Helene Karlsson skapar ett poetiskt scenrum av återvunnet material.

Hel är en teaterföreställning som närmar sig det viktiga klimattemat på ett spännande, humoristiskt och hoppingivande sätt. Den sprider kunskap och en känsla av att vi tillsammans kan påverka och rädda vår planet.

Medverkande

Katarina Persdotter-Jäder
Håkan Jäder
Nina Perez

Konstnärligt team

Manus: America Vera-Zavala
Regi,: Anna Ehnsiö
kompositör: Nina Perez
Scenograf: Helene Karlsson
Konstnärlig ledare: Katarina Persdotter-Jäder

Producent

Jäders Teater

Turnéplan

Video