17 feb|Sala

HOPPET — för jag dog inte

Teater

Pantomimteatern vill ge röst åt några av de här barnens erfarenheter i en ordlös och visuell, fartfylld föreställning. Tre artister/skådespelare med sina olika sceniska inriktningar mim och akrobatik, tillsammans med en sinnrik scenbild och mycket musik, tar oss med på en resa.

"Allt hände plötsligt
- Det är inte tryggt här, sa mamma
Jag var liten och skickades bort
Jag bara hängde med, vågade inte fråga
Jag visste inte Europa fanns
Jag var i min egen värld och det var mörkt
- Ser ni den lampan? Paddla mot den!
Jag hade inte gjort det för hundra miljoner
Men jag fick inte välja
Och jag dog inte"
"Alla barn har rätt till liv, överlevnad och utveckling."
(FN:s barnkonvention)

Vi möts på nyheterna, på bussen, i skolan. Och de ensamkommande flyktingbarnen har en historia att berätta: Om en barndom som inte fick fortsätta, om krig och flykt. Nu är deras historier en del av vår gemensamma historia.

Vi har lyssnat till några av berättelserna. De handlar om lyckan över ett par nya sneakers, om längtan efter familjen och kompisarna, om bottenlös rädsla och ensamhet. Men förunderligt nog också om ett hopp som vägrar dö.

Trailer


Lärarhandledning och inspirationsmaterial

Medverkande

Julia Gumpert, Annika Olsson, Sara Runsten

Konstnärligt team

Regi: My Areskoug, Manus: My Areskoug, Sara Kander, Julia Gumpert, Dramaturgi: Tomas Alldahl, Scenografi & kostym: Sara Kander, Musik: Torbjörn Svedberg, Violin: Lotta Johansson, Ljus: Sofie Andersson, Mask: Cais-Marie Björnlod, Produktion: Veronica Bedecs, Illustration: Sara Kander

Producent

Pantomimteatern

Turnéplan