16 dec|Umeå

Inferno

Teater Barn/familj

En lekfull berättelse om gränslösa drömmar och lustfyllt skrämmande fantasier. Med hjälp av trolleri, clown och film gestaltas Strindbergs skildring av skaparkris och sökandet efter nya former.

August Strindbergs Inferno är en klassiker som utspelar sig i Frankrike där han gör alkemiska experiment och drabbas av hallucinationer, paranoia och mardrömmar. Hans huvudkudde antar mänskliga former, han tror sig vara förföljd och hör knackningar i väggarna.

I byn där han vistas kallar byborna honom för knäppgöken. I ett annat land sitter en liten dotter och väntar på sin pappa. Var går gränsen mellan fantasi och verklighet? Vem går det att prata med om ens hemliga fantasier och drömmar? Kan en vuxen vara lika rädd som ett barn? Vem är det i så fall som kan trösta?

Strindbergs Intima Teaters uppsättning av Inferno, i regi av Anna Pettersson
och med Siri Hamari i rollen som Strindberg, är en lekfull berättelse om gränslösa drömmar och lustfyllt skrämmande fantasier. Med hjälp av trolleri, clown och film gestaltas Strindbergs skildring av skaparkris och sökandet efter nya former.
Recensioner:

”Genidrag. Siri Hamari är ljuvlig som en självömkande Strindberg”
”Ett geni för ett geni, kort sagt.”
DN

”En underhållande konkretrisering av Anna Petterssons modiga vilja att alla, även unga, ska ha en relation till Strindberg.”
”Tid och rum vrids fiffigt omkring med (…) skuggspel, trolleri, otäcka insekter, ögon och verklighetsupplösande färgspel”…
”Underhållande allåldersteater”
SvD

…”en scenisk skimrande liten pärla”…
EXPRESSEN

Medverkande

På scen: Siri Hamari

Konstnärligt team

Regi och bearbetning: Anna Pettersson
Videodesign: Max Marklund
Ljus: Max Mitle
Ljud: Gustave Lund
Mask: Susanne Von Platen

Producent

Strindbergs Intima Teater

Turnéplan