22 apr|Nybro

KOM IGEN, CARITHA! – En existentiell show om livet som det blev

Teater Monolog Musik

En kvinnas berättelse om livet som går och det bråddjup som öppnar sig i medelåldern. Vem blev jag? Vem vill jag vara nu? Evigheten är över, tiden är utmätt. Nu gäller det!

Kom igen, Caritha! handlar inte om kroppen eller någon förlorad skönhet. Nej, här är det själen; livet som det blev som bjuder upp till dans.

Kom igen, Caritha! är en uppriktig och humoristisk monolog med sång och musik om upplevelsen av att befinna sig en bit in i andra halvlek.

Caritha har en stark känsla av att tiden håller på att rinna ut, att det håller på att bli för sent. Medelåldern är stenhård. Det är den tid då man yrvaket ser sig omkring i spillrorna av det som skulle bli ens liv. Den tid då vänskap sätts på prov, då kvinnor och män skiljer sig, då de kastar allt över bord. Den tid då de får besök av döden. Caritha känner slutet pulsera som ett svart hål där borta i evigheten. Det blir inget kollektiv i Oregon, det blir inget liv som läkare utan gräns eller som politisk förhandlare i Mellanöstern. Det lutar åt att det blir något som liknar det som varit.

Manuset är skrivet av hyllade radiomakaren Lotta Erikson och är inspirerad av hennes radioprogram Åh vilket party, som sändes i Sveriges Radio P1 2009.

Du kommer att känna igen dig, inspireras och förfäras.

"Monologen sitter som gjuten i Carina Jingrot, både i röst och kropp."
– Lis Hellström Sveningsson, Göteborgs Posten

Medverkande

Carina Jingrot

Konstnärligt team

Manus: Lotta Erikson
Skådespelare: Carina Jingrot
Regi: Malin Morgan
Musik: Peter Reynolds
Ljuddesign: Klara Erikson
Kostym: Ninni Hasselberg
Teknik & Ljus: Rickard Folke

Producent

Teater Barbara

Turnéplan

Video