1 apr|Eslöv

Kurs i självutplåning

Teater

Banditsagor är tillbaka med sin tredje föreställning för en vuxenpublik på bibliotek. Den här gången med "Kurs i självutplåning" som bygger på serienovellen med samma namn av Henrik Bromander.

Maria ser fram emot några veckors sommarkurs i clownteater. Hon vill komma bort från stan, bort från allt jobbigt. Vad hon inte vet är att det kommer bli en omtumlande upplevelse som förändrar saker för alltid när den mysiga stämningen kursdeltagarna emellan förbyts i vuxenmobbning och maktfullkomlighet. Maria är trött på att knyta näven i fickan och bestämmer sig för att slå tillbaka på sitt eget vis.

Berättelsen om Maria och de andra kursdeltagarna är både komisk och tragisk. Grupptryck, sexuella trakasserier och vuxenmobbning genomsyrar historien. Samtidigt är det en berättelse om mod och att vägra följa det sociala spelet. På många sätt speglar den hur vårt samhälle ser ut idag. Kurs i självutplåning behandlar vår längtan efter gemenskap och svårigheterna i att mötas när målet är att förverkliga sig själv.

Medverkande

Sanne Ahlqvist Boltes
Frida Stavnes
Oskar Stenström

Konstnärligt team

Författare: Henrik Bromander
Regi: John Hanse
Producent: Amanda Lindblad
Ljus: Kerstin Weimers
Ljuddesign: Jonas Åkesson

Producent

Banditsagor

Turnéplan