MaMa Dada

Föreläsningar Teater Poesi

En musikteaterföreställning om 6 utvalda kvinnor som var verksamma inom dadaismen.

Mama Dada gestaltar kvinnorna, berättar om dem, dadaismen och tiden de levde i. De framför texter, sånger och poesi skrivna av Elsa von Freytag, Mina Loy Beatrice Wood med flera och låter dadaismen som form inspirera framförandet.

Både Bodil Carr Granlid och Therese Stenshäll, är skådespelerskor med lång erfarenhet från landets stora och små scener. De har skrivit och byggt ihop föreställningen tillsammans med regissören, Marie Öhrn, som också har en gedigen erfarenhet.

De texter som inte Mama Dada eller kvinnorna i pjäsen har skrivit, det vill säga faktatexter och översättningar, har skrivits av Tom Sandqvist, Yvonne Hirdman, Ingalill Rydberg, Gunnar Harding och Tet Hammar.
Röster om föreställningen:

"Bodil Carr Granlid och Therese Stenshäll gör en befriande knasig och genommusikalisk kollagepjäs om en handfull bortglömda kvinnliga dadaister, Mama Dada. Efter en Hugo Ball-inspirerad entré som robotgubbar i wellpapp-dräkt, gör de rent hus med gubbavantgardet med både nonsenshumor och snillrika personifikationer. Kanske var Elsa von Freytag-Loringhoven kvinnan bakom Duchamps pissoar-verk Fountain?"
/Amelie Björck i Aftonbladet

"En feministisk föreställning om dadaismen. Så bra! Se den! MAMA DADA av och med Bodil Carr Granlid och Therese Stenshäll."
/Ylva Johansson, arbetsmarknadsminister

”Jag såg MAMA DADA en vårkväll i Stockholm och gick hemåt alldeles upplivad. Det är en lekfull, bitsk, engagerad och muntert musikalisk föreställning som lyfter fram ett halvdussin kvinnor inom den upproriska dadaismen..."
/Jonas Ellerström, författare och förläggare

Medverkande

Bodil Carr Granlid
Therese Stenshäll

Konstnärligt team

Regi:Marie Öhrn
Manus: Marie Öhrn, Therese Stenshäll och Bodil Carr Granlid
Kostym och mask: Helena Sjöstedt

Producent

MaMa Dada