10 mar|Lindesberg

Man skulle veta vad lycka är

Teater Musik

Vad är lycka? Att vinna högsta vinsten? Att få brev med posten? En strålande karriär? Att det alltid är solsken? Att äntligen hitta en vän och ljuv musik uppstår? Är lyckan en gåva? En rättighet? Kan man kräva lycka? Kan man köpa lycka? Eller kan man helt enkelt bara bestämma sig för att vara lycklig?

I Solja Krapus underfundiga och humoristiska texter och till cellomusik av Benjamin Britten, träffas en man och en kvinna. Det bär av på en hejdlös seglats, med var sitt segel.

Ska de hitta lyckan? Tänk om det är för sent…

Solja Krapu är författare och estradpoet som skrivit flera diktsamlingar. Vann SM i Poetry slam 1997 och 1998. Vi har också sett henne ge boktips i SVT 1 Go’kvälls bokpanel.

Benjamin Britten, brittisk kompositör och dirigent. Har bl a skrivit verk för opera och för både symfoni- och kammarorkestrar. I vår föreställning ingår Cello suite #3, Op. 87 för solocello.

Teater DaCapo arbetar gärna med poetiska texter. Ni kanske minns I ett obevakat ögonblick där vi dök in i Kristina Lugns värld och Århundradets Kärlekssaga av Märta Tikkanen. Det här är andra gången vi arbetar med texter av Solja Krapu.

Medverkande

Anja Strautmanis
Siv Eriksson
Rune Jakobsson

Konstnärligt team

Rune Jakobsson
Siv Eriksson
Anja Strautmanis

Producent

Teater DaCapo

Turnéplan