Foto: Chrisander Brun

Manchild - den romantiska elefanten i rummet

Manchild - den romantiska elefanten i rummet är tyvärr INSTÄLLD!

Om föreställningen:

Öm och intim pardans om kärlek utan barn.

Efter publik- och kritikerframgångarna med Hemma hos dig med Carl Olof är koreografen Carl Olof Berg tillbaka med ett nytt verk för Riksteatern. I Manchild – den romantiska elefanten i rummet målar han ett familjeporträtt utan barn med i bilden.

Det blir en skimrande hyllning till ömhet för ömhets skull. En romantisk, humoristisk och skönt vemodig betraktelse över det samkönade parförhållandet, där hunden eller katten förväntas vara ett substitut för barn.

På scenen förenas dansarna Sindri Runudde och Dan Daw i en innerlig duett. Styrkta av smäktande smörsång och sentimental dansbandsmusik, utforskar de kärlekens bärkraft.

Carl Olof Berg medverkar också i föreställningen.

Carl Olof Berg är utbildad koreograf på DOCH, Dans och Cirkushögskolan i Stockholm (master i koreografi 2013-2015) och Danshögskolan i Stockholm (koreografutbildningen 1995-1998) och har varit yrkesverksam inom scenkonstområdet sedan dess, med återkommande uppdrag på bland annat Riksteatern, Regionteater Väst och Dansens Hus.

2018 nominerades Carl Olof Berg till Svenska Teaterkritikers danspris för Hemma hos dig med Carl Olof.

Dan Daw är dansare utbildad på Creative Arts på Flinders University Drama Centre 2004. 2002 började sin dansbana på Restless Dance Theatre. Han har även jobbat på Australian Dance Theatre och Force Majeure i Australien): FRONTLINEdance, Scottish Dance Theatre, balletLORENT och Candoco Dance Company i Storbritannien samt Skånes Dansteater i Sverige.

Sindri Runudde är dansare och koreograf och tog sin examen inom dans och cirkus på DOCH (Dans och Cirkushögskolan) i Stockholm 2015. Sindri har bland annat arbetat för Skånes Dansteater, Seven Fingers Circus Company och Candoco Dance Company i London, samt för koreografer som Stina Nyberg och Carl Olof Berg.

Föreställningen baseras på produktionen The Manchild research - en del av projektet exChange Mozambique som arrangerades 2015 av Dansens Hus i Stockholm och CulturArt i Maputo. I samarbete med DOCH och Skånes dansteater med stöd av Svenska Postkodlotteriet och Svenska Institutet.

Dansare: Dan Daw och Sindri Runudde
I inledningen: Henrik Wenne och Carl Olof Berg

Koreografi och idé: Carl Olof Berg
Scen och ljus: Chrisander Brun
Dansare: Dan Daw, Sindri Runudde
Ljudbild: Henrik Wenne och Carl Olof Berg

Producent

Riksteatern