Ölands Dramatiska Teater

14 mar|Sankt Olof

Måntornet

Dockteater Barn/familj

Vem bestämmer över dina drömmar? Faktiskt ingen annan än du själv. Drömmarna är fria och bara dina. De kan vara små eller så stora att de räcker ända upp till månen. Vem bestämmer över dina drömmar? Faktiskt ingen annan än du själv. Drömmarna är fria och bara dina. Drömmen har inga begränsningar, du når dem i fantasin, om du vill. Drömmen kanske förändras i verkligheten och genom den hittar du något annat. Kanske möter du en vän, en vän som delar din dröm? Kanske når ni drömmen tillsammans, kanske inte, men det gör inget. Med dockor, rörelse och musik berättar Ölands Dramatiska Teater historien om Måntornet.

Måntornet handlar om Sindre som hellre drömmer om att ta sig till månen än spelar fotboll. Han ber om hjälp hos den levande kanonkulan på cirkusen, astronauten och byggmästaren men ingen kan hjälpa Sindre. Så han bygger ett torn själv av grenar som når högt över trädtopparna ända upp till månen…tror han, men månen är en måndrake som en flicka byggt för hon vill också dit, till månen. De delar samma dröm!

"Måntornet är en liten pärla till enmansföreställning. Poetisk, humoristisk, lagom ömsint och spännande för de små i publiken"
Recension i Barometern Kultur 2017-03-27

Medverkande

Anna Thorén Mörnerud

Konstnärligt team

Författare: Per Gustavsson
Manus och regi: My Areskoug
Musik: Peder Nabo
Scenografi och dockor: Anna Thorén Mörnerud

Producent

Ölands Dramatiska Teater

Turnéplan