Mon amour bleu

Musikteater

”Piaf ÄR Frankrike” skrev kritikerna. ”Édiths röst har färgat hela Paris - hennes dramatiska liv, hennes skratt, hennes livsglädje. Hon har den viktigaste gåva en artist kan ha - äkthet".

Édith Giovanna Gassion som hon egentligen hette överlevde sig själv gång på gång - sjukdomar, olyckor, sorger. 
Vem var hon egentligen? Denna späda lilla person runt 1.45 lång med en röst stor som en orgelpipa, denna vulkan i ständigt utbrott?

Mon amour bleu är en berättelse om livsglädje, artisteri och kärlek - med bland annat hittills okända kärleksbrev skrivna av Édith Piaf till cyklisten Louis Gérardin.

Succéföreställningen som är skriven av Camilla Ringquist hade premiär 2013 och har spelats för fulla hus på Olympiateatern i Stockholm! Camilla har också framträtt i Paris med en fransk version på Théâtre de L ́Île Saint Louis och på Cercle Suédois. Hon har fått fantastiska lovord för sina Piaf-tolkningar!

Édith Piaf föddes den 19 december 1915. År 2015 är det 100-års jubileum för Piaf och föreställningen är högaktuell!

Recensioner:
”Det uppstod en så tät nära stämning att man kunde tro man befann sig på ett café i Paris... Att framföra Piaf-sånger på originalspråket är ju modigt bara det, men Camilla Ringquist sjunger också mycket bra. Inte som Piaf, det vore ju dumt att försöka, men hon har en aning av Édith Piaf i rösten...”
(Bengt Eriksson, Ystads Allehanda augusti 2013)

”Camilla sjunger franska ballader så att det ryser i kroppen"
(Bärgslagsbladet)

"Vilken känsla, vilken inlevelse...Helt enastående!"
(Cercle Suédois, Paris)

"Här har vi en ny Édith Piaf"
(Tranåsposten)

Medverkande

Av och med: Camilla Ringquist Musiker: Ola Johansson, dragspel, kontrabas Elias Ringquist, piano

Konstnärligt team

Manus & produktion: Camilla Ringquist