Skip to main content
Foto: Thomas Hultgren

Möt mig i gryningen

Teater

En tät och spännande enaktare, både dramaturgiskt och formmässigt överraskande. Två kvinnor, ett kärlekspar, sköljs upp på en strand efter en båtolycka, men de inser snart att allt inte är som det verkar - det är någonting med tid och rum som inte stämmer.

När den första chocken och euforiska lättnaden lagt sig börjar de två kvinnorna leta efter en väg hem, men inser snart att de inte har en aning om var de befinner sig. Känslan av att något inte stämmer stiger med upptäckten av att de kanske inte är ensamma – finns det hjälp att få, eller är hotet större än vad de först trott? Medan skymningen faller över det omslutande havet kommer en hisnande insikt krypande om vad som verkligen krävs för att de ska lyckas ta sig därifrån.

Möt mig i gryningen (2017) har tidigare spelats i Storbritannien, Turkiet och Sydafrika, men aldrig förr i Sverige – BATALJs uppsättning är pjäsens Sverigepremiär. Zinnie Harris är en högaktuell och mångfaldigt prisbelönt brittisk dramatiker, som ofta inspirerats av klassiska myter och dramer i sitt arbete.

Tove Simonsen
Moa Åström

Manus: Zinnie Harris
Översättning: Tove Simonsen & Moa Åström
Regi: Johan Bark

Producent

BATALJ Scenkonst

Video