Skip to main content
Foto: Urban Jörén

NEAR

I NEAR träffas tolv dansare i en stuga, vid ett träsk, i ett ingenmansland mellan natur och civilisation. Tillsammans ger de liv till en djärv dröm, blandar genrer av musikkonsert och surrealistisk berättelsebalett i en filmisk teatermiljö.

NEAR är fullständig upplysning och 100% ärlig, men aldrig bekant, intim men aldrig bekväm.

För första gången arbetar koreografen Eleanor Bauer med Jonatan Leandoer/Yung Lean och Cullberg. Tillsammans skapar de en danskonsert, en gemensam fantasivärld. En stark relation till skrivandet ligger för båda artisterna i centrum för deras respektive konstnärliga verksamhet, och poesin har blivit den gemensamma utgångspunkten för deras samarbete.

Bauer kommer ursprungligen från USA, och är doktorand i koreografi vid Stockholms konstnärliga högskola. Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean har skapat musiken i samarbete med ambientmultiinstrumentalisten och videokonstnären Frederik Valentin. Cullbergs dansare skapar tillsammans en tillfällig autonom zon där de navigerar genom improvisation och koreografi i ett musikaliskt och poetiskt strukturerat universum. Samarbetet drivs av sköra former och stark magi och blir ett gripande och uppriktigt utforskande av vad som krävs för att vara vaken i världen, i en kropp, med andra.

Läs mer på cullberg.com

12 dansare i Cullbergbaletten
(Jonatan Leandoer Håstad medverkar inte på scenen)

Koncept: Eleanor Bauer and Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean
Regi: Eleanor Bauer
Koreografi: Eleanor Bauer tillsammans med dansarna i Cullberg, Musik: Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean i samarbete med Frederik Valentin
Scenografi: Josefin Hinders
Ljusdesign: Jonatan Winbo
Kostymdesign: Pontus Pettersson
Repetitionsledare: Lisa Drake

Producent

Cullberg