Skip to main content
Illustration: Parasto Backman

7 mar | Leksand

Oscar

På svenskt teckenspråk,

Skolföreställning,

Teater

Drabbande och ärlig berättelse om att växa upp med missbruk.

Genom denna klassrumsföreställning får publiken ta del av en personlig och innerlig berättelse om att växa upp i en familj med alkoholmissbruk. Vi följer en ung tonåring som försöker hantera vardagen med en alkoholiserad mor och de män hon valt att leva med.

Om familj och lojalitet. Om svek och ansvar. En drabbande historia om en ung pojke som kämpar för att hitta trygghet och bli förstådd. Manus skrivs av den rutinerade dramatikern Erik Uddenberg och för regi står Lars Otterstedt, som senast har regisserat Vargen och glaskulan för Riksteatern Crea.

Skådespelarna Joakim Hagelin Adeby och Robert Fransson står på scen för att berätta Oscars historia tillsammans. Joakim har senast medverkat i Riksteatern Creas Parismiddagen och Romeo och Julia på Gullbacken. För Riksteatern Crea har Robert senast medverkat i Bröderna Marx och Romeo och Julia på Gullbacken.

Oscar spelas för både döva och hörande barn, med två skådespelare som parallellt berättar historien på svenskt teckenspråk och på talad svenska. Riksteatern Crea i samproduktion med Unga Klara.

Offentliga föreställningar på Unga Klara i april
Oscar är en skolföreställning men kommer att vara öppen för allmänheten vid tre tillfällen i april, på Unga Klara i Stockholm. Du kan köpa biljett här:
Tisdag 4 april 19:00 | Köp biljett
Onsdag 5 april 13:00 | Köp biljett
Torsdag 6 april 18:00 | Köp biljett

Joakim Hagelin Adeby
Robert Fransson

Manus: Erik Uddenberg
Regi: Lars Otterstedt
Scenografi och kostym: Greta Weibull*
Mask: Linda Sandberg

efter Oscar Frendigs berättelse

* Praktikant från Stockholms konstnärliga högskola

Producent

Riksteatern Crea i samproduktion med Unga Klara

Turnéplan