29 sep|Jönköping

Panik på playan

Dockteater Teater Barn/familj

Maja och hennes pappa är på semester i solen. En dag när de är på zoo kommer Maja bort – eller är det pappa som har försvunnit? (Barn 4-7 år)

Maja och hennes pappa är på solsemester. Pappa älskar att bada och hoppa från trampolinen men Maja vill hellre sitta och läsa vid bassängkanten och samla snäckor på stranden.

En dag när de är på zoo kommer Maja bort – eller är det pappa som har försvunnit? Maja är alldeles ensam bland vilda djur, stökiga barn och främmande vuxna. Pappa letar alltmer desperat efter Maja och springer i panik mellan krokodiler, strutsar och gorillor. Till slut hittar de varandra. Eller ja, Maja som hållit huvudet kallt hittar sin pappa förkrympt till en miniversion av sig själv.

Panik på playan är en hyllning till alla kompetenta och kloka barn och baseras på den norska författaren Mari Kanstad-Johnsens bok Livredd i Syden.

Förutom skådespelarna Veronica Kurba och Anders Jansson får vi också möta Maja som docka, en apa, en papegoja, en sköldpadda och en väldigt stor glass!

Jenny Bjärkstedt som tillverkar dockor, skuggspelsfigurer och kostym är känd från Lumor Teater, Marionetteatern och arbetar just nu med Eva Funcks nya serie för SVT. Johan Ehn, som har skrivit manus och regisserar, är också aktuell med sin debutroman Down under som i år kommit ut på Gilla böcker/Lilla Piratförlaget.

Medverkande

Veronica Kurba
Anders Jansson
Rickard Folke (tekniker)

Konstnärligt team

Manus, regi och scenografi: Johan Ehn
Medverkande: Veronica Kurba, Anders Jansson
Dockmakare, attributör, dock- och skuggspelsinstruktör: Jenny Bjärkstedt
Musik, ljud, ljus, teknik: Rickard Folke
Producenter: Erika Häll, Nicholas Olsson
Pjäsen baseras på boken "Livredd i Syden" av Mari Kanstad Johnsen
Illustrationer: Mari Kanstad Johnsen

Producent

Teater Barbara

Turnéplan