Foto: SPECT scenkonst

26 aug|Ulricehamn

PARIA av August Strindberg

Teater

Det är sommar. På landet. På behörigt avstånd från stadens buller och trängsel, delar två män tillfällig bostad. De har båda sina hemligheter och skäl att vara där och under berättelsens gång mullrar åskan i fjärran.

När SPECT scenkonst sätter upp Strindbergs klassiska enaktare om Herr Y och Herr X som tillbringar några veckor på landet under en het sommar, läses pjäsen med en icke-heterosexuell blick och berättelsen får en drömsk inramning av anad förhistoria och möjligt efterspel.

”Paria andas – nej, flåsar – Pride”
/Scenkonstguiden

”Den starka tolkning av Paria som Spect nu gör är en delvis provokativt fysisk iscensättning […] Regissören Johan Svensson har laddat den verbala fajten med antydd sadomasochistisk erotik. Ett grepp som fördjupar och laddar texten”
/Lars Ring, SvD

”Klyschig sexfantasti i korta shorts och linnen”
/Aftonbladet

JOHAN SVENSSON är tillbaka i SPECT scenkonst efter två år på Masterprogrammet i fördjupat skådespeleri vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, där han undersökt och vidareutvecklat de konstnärliga metoder han lärt känna i SPECT scenkonsts träningsforum för skådespelare. Hans arbete får nu en naturlig fortsättning tillsammans med Magdi Saleh i Paria.

MAGDI SALEH är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö. På Göteborgs stadsteater har han medverkat i bl. a. Utvandrarna, Fraktion och i den omdebatterade Jihadisten med Teatr Weimar, (Jag är) din stjärna och Robinsons resa på Helsingborgs Stadsteater. Sedan 2018 är han verksam på Malmö stadsteater, senast i Vinnaren tar allt och hösten 2018 aktuell med Monicas vals.

Med stöd av Statens kulturråd och Studieförbundet Sensus.

Medverkande

Johan Svensson
Magdi Saleh

Konstnärligt team

Text: August Strindberg
Koncept & regi: Johan Svensson
Producent: Andreas Luukinen
Rum- & kostymcoach: Leif Persson
Rörelsecoach: Camilla Ekelöf

Producent

SPECT scenkonst

Turnéplan