9 dec|Karlskrona

Pulso

Dans Musik

En föreställning där utgångspunkten är "människans livspump". Hjärtslagen. Utifrån den grundläggande frågeställningen: "Vad får hjärtat att slå?" påbörjades en undersökning med kardiologen Lars Rune. Syftet var att förstå den fysiologiska orsaken till det bultande hjärtat. Sofia Castro valde dock att också ställa frågan ur ett djupare perspektiv och sökte efter olika skäl till vad som får sitt och andras hjärta att slå - vad finner vi vara värt att leva för?

Från den fysiologiska undersökningen erhåller projektet kunskap samt samlar material som sedan används för att gestalta det konstnärliga arbetet. Projektet nyttjar de vetenskapliga termerna från hjärta och dess cirkulationssystem och låter dessa även symbolisera diverse emotionella tillstånd.

Föreställningen innehåller 8 olika akter, där åskådarna får uppleva dessa tillstånd som inspireras från och/eller påverkar olika hjärtetillstånd. Exempelvis akt 5 "Hjärtesorg", akt 6 "höger och vänster hjärtkammare" (akt med gästartist), akt.7 "hjärtat i halsgropen".

"Pulso" är ett projekt som är i ständig utveckling precis som människan och livet. I ständig puls. "Skäms inte för att du är människa, var stolt! Inne i dig öppnar sig valv bakom valv oändligt. Du blir aldrig färdig, och det är som det skall." Tomas Tranströmer

Medverkande

Sofia Castro
Johan Moberg
Gästartist/er (varierar)

Konstnärligt team

Sofia Castro

Producent

Sofia Castro

Turnéplan