Rickard Söderberg är Gaytenor

Hans superkraft är sång, och hans hemliga vapen snällhet

Med en kombination av svärta och glimt i ögat kommer operasångaren Rickard Söderberg att lotsa publiken genom en scenshow med allt från opera och musikal till pop och schlager. Han förknippas idag i hög grad med sitt brinnande samhällsengagemang - hör honom berätta personligt om bakgrunden till några av sina mest omtalade debattinlägg.

"När jag vadar mej genom homofob dynga låtsas jag ibland att jag är superhjälten Gaytenor. Hans superkraft är sång, och hans hemliga vapen snällhet. Så nu sätter jag på mej hans fladdrande cape och drar på turné" säger Rickard Söderberg.

Trailer


Rickard Söderberg studerade vid OperaAkademiet i Köpenhamn och har gjort en rad roller exempelvis titelrollerna i Monteverdis L’Orfeo, J. C. Bachs Temistocle, Mozarts Idomeneo och Monteverdis L’Orfeo. Söderberg är idag lika uppmärksammad för sin sång som för sin aktivism och sitt engagemang i samhällsdebatten, något han plockat med sig in i rampljuset via medverkan i folkära program som Sommar i P1, Körslaget, Let’s Dance och Melodifestivalen. 2016 vann han dessutom tidningen QX pris som årets HBT-person och ledde det mycket uppskattade ”Gatans kör” på SVT.

Rekommenderad från 13 år och uppåt.


I media

"Detta är min religion som jag vill sprida"
Intervju med Rickard Söderberg i Nyhetsmorgon
Tv4 Nyhetsmorgon 2018-01-14

medverkande

  • Rickard Söderberg

  • Musiker: Johan Reis och Hanna Remle

konstnärligt team

  • Rickard Söderberg och Carl Johan Karlson

  • Musikarrangemang: Rickard Söderberg och Nils-Petter Ankarblom

  • Ljusdesign: Olle Magnusson

  • Video: Andreas Paulsson

Producent

turnéplan

Spelas mellan 25 januari - 07 april

Dela