Skip to main content
Illustration: Sue Doeksen/Acne

27 nov | Jokkmokk

Room X

Dans

Vandra bland 14 danskonstverk i en ljud- och ljussatt byggnad .

Room X En mötesplats för konstnärliga visioner där regionalt förankrade danskonstnärer möts i ett nationellt dansprojekt. Under tre timmar pågår 14 danskonstverk i byggnadens olika delar och besökarna bjuds in att vandra fritt mellan verken i ett suggestivt ljud- och ljuslandskap.

Projektet hade urpremiär i Skåne 2018 och skapade stort engagemang och spännande möten mellan konstnärer och besökare. Nu fortsätter Room X som ett samarbetsprojekt med Riksteatern under 2020-2021. Danskonstnärer från Skåne, Norrbotten, Värmland och Gävleborg kommer att skapa ett unikt Room X på varje ort.

Bakom projektet står danskonstnärerna Miguel Cortés och Claudine Ulrich från Flytande Galleriet i Malmö. Miguel Cortés är dans- och scenkonstnär med en lång karriär inom dans, teater och film. Han är verksam med egen gränsöverskridande scenkonst vid Art & Cofusion i Malmö. Sedan 2010 arbetar Miguel Cortés och Claudine Ulrich med att skapa rum för konstnärligt forskande, möten och processer såväl för en publik som för mer renodlade samarbeten och workshops mellan konstnärliga utövare.

Riksteatern och Flytande Galleriet i nära samarbete med:

Norrbotten: Jokkmokk
Ájtte Svenskt Fjäll- och Samemuseum / Duottar - ja sámemusea
och Jokkmokks Riksteaterförening.

Gävleborg: Gävle
Gävle Teater

Värmland: Karlstad
Värmlands Museum

34 dansare från: Malmö, Gävle, Karlstad samt Norrbotten

Idé och koreografi: Miguel Cortés och Claudine Ulrich
Ljusdesign: Ulrich Ruchlinski
Ljuddesign: Kent Olofsson

Producent

Riksteatern

Turnéplan