Skip to main content

Samtal och rörelse för dig som är pensionär

En workshop av och med Björn Säfsten om samtida dans.

Våren 2017 kommer Björn Säfsten turnera med den omtyckta workshopen ”Samtal och rörelse för dig som är pensionär med koreografen Björn Säfsten”. Han har tidigare gjort den med stor framgång på Dansens Hus.

Det här är ett fantastiskt sätt att få inblick i en koreografs arbete och på ett lättsamt och roligt sätt lära sig mer om samtida dans. Workshopen kan även ges för andra specifika grupper exempelvis för publik, dansare eller studenter.

”Du som vanligtvis sitter i publiken och undrar varför det ser ut som det gör, får under en dag chansen att göra en fysisk djupdykning in i den samtida dansen. Testa på arbetssättet och lär känna idéerna bakom Säfstens koreografi. Ingen tidigare erfarenhet krävs, bara en nyfiken kropp. Max antal platser per tillfälle är 20 st.”

Dagen börjar kl. 10 och avslutas kl. 16 och innehåller förutom övningar flera pauser med tid för samtal.

Om Björn Säfsten
Björn Säfsten skapar koreografisk konst i tätt samarbete med sina konstnärliga team. Hans senaste verk - Language fools - är skapat för Säfsten Produktion i samproduktion med Regionteatern Blekinge Kronoberg och turné i Dansnät Sverige hösten 2016. Säfsten har de senaste åren arbetat som forskare på Umeå Konsthögskola där han bedrivit en fyraårigt forskningsprojekt med filosofen Per Nilson. Under dessa år 2012-2015 skapande han även sina senaste verk: Introduction 2012, Fictional copies 2013, Idiots 2014. Säfsten har varit verksam som koreograf sedan 2003 och en återkommande koreograf på Dansens Hus i Stockholm. (1516)

Förhandspress
Kravet - du måste vara pensionär
mvt.se
2017-02-06

Björn Säfsten

Idé och medverkande: Björn Säfsten

Producent

Riksteatern