Foto: Malin Arnesson. Bildkollage: Mattias Broberg

Sånger från en inställd skilsmässa

Dans Teater Musik

Sånger från en inställd skilsmässa är en föreställning baserad på Mikael Wiehes cd med samma titel. Det är en passionerad historia om kärlekens mörkaste och ljusaste stunder, om den som lämnas och den som lämnar. Om att bli sviken, men också om att få kärleken tillbaka. Föreställningen framförs av två sångare, tre dansare och fyra musiker.

Sånger från en inställd skilsmässa tar sin början i ett slut, eller är det kanske början på något nytt? Efter att deras tjugoåriga äktenskap hade kraschat och de planerade för skilsmässa skrev Mikael Wiehe tretton kärlekssånger till sin hustru. Med brutal uppriktighet beskriver musiken smärtan av att bli lämnad och följer hela processen från smärta, ilska och bitterhet i ett trasigt tomrum fram till den råstyrka som kommer av att resa sig ur askan.

Föreställningen är ett samarbete mellan Riksteatern, Skånes Dansteater och Malmö Opera. Den hade premiär i Malmö den 14 februari 2015. När den nu går på turné med Riksteatern blir det med premiär i Haparanda den 6 mars 2017.

TrailerPressklipp:
”Ja, är du intresserad av dans måste du se "Sånger från en inställd skilsmässa", är du ett Mikael Wiehe fan så kommer du att se den och har du varit i närheten av en skilsmässa bör du absolut se den.” Ystad Allehanda


Regissören Stina Ancker om föreställningen:
”Det är en historia om överlevnad. Det finns en urkraft i texterna och melodierna som känns rakt in i lever och hjärta. Det är något som personen MÅSTE få ur sig och det med ett driv och en livskraft.”
Produktionsfakta

Sånger från en inställd skilsmässa är baserad på Mikael Wiehes sånger från cd-skivan med samma namn som utkom i februari 2009.

Musik och text: Mikael Wiehe
Efter en idé av Eddie Nyström och P-O Nilsson

Ett samarbete mellan Riksteatern, Skånes Dansteater och Malmö Opera.


Läs Catarina Eks artikel som ingick i det program som Skånes Dansteater och Malmö Opera tog fram till spelningarna i Skåne.

Medverkande

Sång: Andi Almqvist och Åsa Fång Jenséus. Dans: Lidia Wos, Patrick Bragdell Eriksson, Laura Lohi. Musiker: P-O Nilsson, Eddie Nyström, Mats Ingvarsson, Per Melin

Konstnärligt team

Musik och text: Mikael Wiehe. Efter en idé av Eddie Nyström och P-O Nilsson. Arrangemang och kapellmästare: Eddie Nyström och P-O Nilsson. Regi: Stina Ancker, Koreografi Lidia Wos, Scenografi och kostym: Olav Myrtvedt, Ljusdesign: Imre Zsibrik

Producent

Riksteatern

Bilder

Recensioner

Länstidningen i Östersund | 13 mars 2017

"En mycket berörande uppsättning som lyfter fram allvaret i kärlek, gemenskap och vardag mellan två människor." Läs mer

Norrländska Socialdemokraten | 8 mars 2017

"Osminkad verklighet som går rakt in i hjärtat. Allt är så mänskligt så jag tror nästan alla kan känna igen sig i någon del av föreställningen." Läs mer