7 dec|Karlshamn

Såsom i en spegel

Teater Drama

Ett högintensivt kammarspel.

Sverigepremiär för scenversionen av Ingmar Bergmans Oscarsvinnande Såsom i en spegel. Regionteaterns bidrag till Bergmanåret 2018.

En skildring av en familj under 24 timmar. Vi möter den självupptagne författaren och änklingen David, hans barn Karin och "Minus" och svärsonen Martin. Dottern Karin är schizofren och tror sig höra röster från en vägg. Enligt henne ett tecken på Guds snara ankomst.

Genom en unik transmedial föreställning ser vi allt som genom en ny lins, där vi hela tiden tvingas ompröva om det är Karins psykiska sjukdom som styr omgivningen eller omgivningen som gör Karin sjuk?

I huvudrollen ser vi Malin Mases-Arvidsson, känd från Dramaten, Stockholms Stads-teater, Uppsala Stadsteater samt film och TV. Nu senast såg vi henne i rollen som Kerstin Holm i SVT:s kriminalserie Arne Dahl.

Regissören Johan Knatterup Jensen placerar Ingmar Bergmans Oscarsvinnande film mitt i vår självupptagna och hopplösa samtid. Såsom i en spegel är ett högintensivt kammarspel om längtan efter att bli sedd och oförmågan att se andra. Johan Knatterup Jensen är filmregissör och har representerats både i Cannes och på New Yorks filmfestival. Han arbetar ofta i gränslandet mellan film, teater och foto och skapar unika scenkonstverk.

Medverkande

Malin Mases-Arvidsson
Bengt Dahlberg
Jonas C Wahlström
Mattias Silvell

Konstnärligt team

Manus Ingmar Bergman
Bearbetning Johan Knattrup Jensen och Tom Silkeberg
Regi Johan Knattrup Jensen
Dramaturg Tom Silkeberg
Scenografi och kostymdesign Agnes Östergren

Producent

Regionteatern Blekinge Kronoberg

Turnéplan