Foto: Ylva Sundgren. Retusch: Johanna Kallin

Scen:se

Lyssna, titta, känn! Teater för särskolan och träningsskolan

Scen:se är ett unikt treårigt projekt som producerar scenkonst för barn och unga med diagnoser inom autismspektrumet. Under hösten 2019 turnerar Riksteatern med två föreställningar – Stranden och Shakespeares hjärtslag – producerade av Folkteatern Gävleborg. Föreställningarna är färgsprakande, fysiska och gjorda specifikt för barn och unga med normbrytande funktionalitet. Här får publiken uppleva teaterkonst med alla sina sinnen

Scen:se drivs av Hudiksvalls Kommun och Glada Hudikteaterns Supporterklubb i samarbete med Folkteatern Gävleborg, Hälsinglands Museum och Riksteatern Barn och Unga och pågår oktober 2017 till september 2020.

Stranden
En konst och kulturupplevelse för elever i träningsklasser.

Föreställningen baserad på dikten Dover Beach av Matthew Arnold och är regisserad av Tim Webb från Oily Cart Theatre i London. En teatergrupp som under snart 30 år har varit en av de stora föregångarna i att skapa fullödig scenkonst för en ung publik med svåra funktionsvariationer.

Shakespeares hjärtslag
Föreställningen är regisserad av den brittiska regissören Kelly Hunter, konstnärlig ledare på den egna teatern Flute Theatre och tidigare skådespelare på Royal Shakespeare Company. Kelly Hunter har skapat en metod att utifrån William Shakespeares pjäser och dess mångfacetterade karaktärer för att skapa inkluderande föreställningar riktade specifikt till barn och unga inom autismspektrum.

STRANDEN
Ulrika Beijer
Eva von Hofsten
Francoise Fournier
Hanna Edh

SHAKESPEARES HJÄRTSLAG
Ulrika Beijer
Eva von Hofsten
Francoise Fournier
Hanna Edh

STRANDEN
Regissör: Tim Webb
Koreograf och regiassistent: Debbie Bandara
Kompositör, musikansvarig: Max Reinhardt
Scenografi, kostymdesign: Petra Hjortsberg-Möller

SHAKESPEARES HJÄRTSLAG
Regissör: Kelly Hunter
Regiassistenter: Quim Avila Conde,Oliver Grant och Paula Rodriguez
Kompositör: Tom Chapman
Scenografi och kostymdesign: Petra Hjortsberg-Möller

Producent

Riksteatern