Daune Film & TV AB

16 apr|Avesta

Service i världsklass

Komedi Teater

Hatar du när kassörskan leende önskar dig en bra dag, efter att ha skannat in din purjolök och dina frysta torskfiléer? Eller kan du inte få nog av uppmärksamheten från den som betjänar dig?

Service i världsklass är en humorföreställning om något vi alla har en relation till – service. Alla har vi gett service någon gång och – framförallt – tagit emot den. Kanske är du en av alla dem som rensar avlopp, staplar tonfiskburkar, bleker slingor, byter avgasrör, fixar latte, sandar trottoarer, vaxar bikinilinjer, skurar toaletter, skakar drinkar, hämtar sopor, kör turister, reglar väggar, tvättar rumpor, blåser löv, trimmar skägg, släcker bränder, byter lakan, grillar hamburgare, filar fötter.

Eller så kanske du i alla fall någon gång har ställt dig frågan: vilka är alla de här människorna som dagligen finns där för min skull? Har de ett eget liv efter stängning eller kryper de ihop i en liten låda bakom pantautomaterna? Behöver de äta, dricka och gå på toaletten som alla vi andra?

Service i världsklass bjuder på en salig blandning av fritt fabulerande och sanna sanslösheter. I föreställningen får du bland annat möta en postkassörskezombie, en skjutglad bilskollärare, en lättövertalad torpargumma, en servitris på gränsen till nervsammanbrott och två dödsföraktande flygvärdinnor som tar servicen till en helt ny nivå.

Det finns mycket man kan fundera över: Varför funkar Pampers bäst i ett stridsflygplan? Varför klarar sig inte servicebranschen utan smör? Varför vill man inte prata med en robot om trädgårdsodling? Varför kommer Anticimex göra succé på börsen? Varför är flygvärdinnor viktigare än flygkaptener? Varför bör man inte lägga en bajamaja ner? Varför har personalen på IKEA:s husgerådsavdelning blivit uppätna av aliens?

Dessutom kan man fråga sig hur man bäst säljer härsket ister, hur många pungar man hinner vaxa på en dag och hur det går till när Kronofogdemyndigheten önskar god jul.

Carina Daune och Maria Litorell är skådespelare och har arbetat tillsammans i ett flertal produktioner. De har bland annat skrivit och producerat två bejublade humorföresställningar, Life’s a bitch and then you die och En TV-kväll med Fia och Fanny, som spelades på Mosebacke Etablissement under en längre tid. De är nu aktuella med sin nya föreställning Service i världsklass.

Medverkande

Maria Litorell
Carina Daune

Konstnärligt team

Maria Litorell
Carina Daune
Regissör: Susanne Barklund

Producent

Daune Film & TV AB

Turnéplan